Mest læste
[Filmanmeldelse]

1 - Filmanmeldelse
Homeland – sæson 1, 2 & 3
2 - Filmanmeldelse
Drengen i den stribede pyjamas
3 - Filmanmeldelse
Alting bliver godt igen
4 - Filmanmeldelse
Abraham Lincoln – Vampire Hunter
5 - Filmanmeldelse
Heksen
6 - Filmanmeldelse
Herskab og tjenestefolk: Den komplette samling
7 - Filmanmeldelse
Johan Falk – Gruppen for særlige indsatser
8 - Filmanmeldelse
Krokodillebanden 3 – Alle for en
9 - Filmanmeldelse
Armadillo
10 - Filmanmeldelse
Encounters

Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder (142 min.) Biograffilm / Warner Bros.
Anmeldt 13/4 2022, 08:42 af Jannie Leonhardt Andersen

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore


Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Den generte og socialt akavede magizoologist Newt Scamander, der har svært ved at omgås mennesker, men trives blandt de mange underfundige magiske væsner, er tilbage i denne tredje installation af sagaen om Fantastics Beasts.

Det er altid svært at udgøre midten af en længere historie, da handlingen stadig bygges op. Faktisk bliver historien først forløst, når de to sidste film i sagaen er færdige.

Det kan undre lidt, hvor de fantastiske skabninger gemmer sig henne. Der er nemlig ikke mange med i Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore. Til gengæld er de få, som er med, virkelig godt animerede. Filmen giver også et kærkommen gensyn med Niffleren Teddy og Bowtrucklen Pickett. Samtidig bliver vi præsenteret for nogle nye arter. Qilin (kinesisk mytologis svar på en enhjørning) minder meget om Bambi og er omdrejningspunktet for filmen. Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) stjæler nemlig en af disse, for at bruge dens kræfter til at se ind i fremtiden. For på den måde kan han overtage både toldmandsverdenen og mugglernes verdenen.

Titlen vækker ens opmærksomhed. For hvad er mon Dumbledores hemmeligheder? Efter at have set filmen er man stadig lidt i tvivl om, hvad hemmelighederne var. Er det Credences placering i Dumbledore klanens stamtræ, eller er det kærlighedsforholdet mellem Albus og Gellert?

Som med de to foregående film i sagaen er denne film også spækket med huller i plottet. Specielt når man holder den sammen med den øvrige tidsline i Harry Potter-universet. Eksempelvis dukker professor Minerva McGonagall op igen, selvom hun slet ikke er født på det tidspunkt, filmen foregår.

Er Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore så et biografbesøg værd? Ja, det er den. For på trods af alle sine plotmangler, så er den begyndelsen på en meget fin karaktertegning af Albus Dumbledore. Den må vi forvente bliver endnu mere udfoldet i den fjerde film.

Kærlighed er filmens drivkraft. Alle karaktererne er motiverede af kærlighed i den ene eller anden udstrækning. Det er lykkedes at portrættere på en så fin måde, at man ikke kan lade være med at investere sig i karaktererne. Albus og Gellerts smertefulde, ungdommelige kærlighedhistorie, som endte ud med en blodpagt og døden af Ariana Dumbledore. Queenie og Jakobs forbudte kærlighed mellem toldmænd og mugglere. Newts længsel efter Tina. For ikke at tale om Buntys ugængældte kærlighed til Newt. Til sidst, og ikke mindst, er der hele Credence/Aberforth/Dumbledore familiedramaet, hvor selv den tillukkede Aberforth kommer ud af sin skal og finder kærligheden.

En ting er sikkert. Uanset om man kan lide Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore eller ej, så er Newt Scamander spillet af Eddie Redmayne umulig ikke at holde af.


Forrige anmeldelse
« I solsortens land «
Næste anmeldelse
» De forbandede år 2 »


Filmanmeldelser