Mest læste
[Filmanmeldelse]

1 - Filmanmeldelse
Homeland – sæson 1, 2 & 3
2 - Filmanmeldelse
Drengen i den stribede pyjamas
3 - Filmanmeldelse
Alting bliver godt igen
4 - Filmanmeldelse
Abraham Lincoln – Vampire Hunter
5 - Filmanmeldelse
Heksen
6 - Filmanmeldelse
Herskab og tjenestefolk: Den komplette samling
7 - Filmanmeldelse
Johan Falk – Gruppen for særlige indsatser
8 - Filmanmeldelse
Krokodillebanden 3 – Alle for en
9 - Filmanmeldelse
Armadillo
10 - Filmanmeldelse
Encounters

Ride Along 2 (101 min.) Købefilm / Universal / Sony
Anmeldt 17/7 2016, 18:21 af Torben Rølmer Bille

På udebane i Miami


På udebane i Miami

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Sidst vi forlod det umage makkerpar James og Ben – svogre og betjente – fandt de, deres forskelle til trods, ud af at få ekspederet skurken og ikke mindst komme lidt tættere på hinanden i Ride Along.. Filmen blev tydeligvis en stor nok succes til, at der skulle laves en fortsættelse. Den har fået den virkeligt originale titel Ride Along 2.

Denne gang er det svogeren Ben (Kevin Hart), der skal giftes. Han er nyuddannet betjent, og - som man kan se helt tydeligt i filmens start - har han svært ved at acceptere udelukkende at blive sendt på patrulje. Han vil naturligvis gerne være lige så hårdkogt en kriminalbetjent som sin kommende svoger Peyton (Ice Cube), men det fungerer bare ikke, selv ikke når han prøver hårdest.

Payton har fået til opgave at samle et team, som kan tage til Miami og få arresteret en skummel bagmand, der står bag narkotikahandelen i byen. Ben plager Peyton igen og igen, men det er først, da Peytons søster foreslår, at han tager Ben med for hendes skyld (som en slags tidlig bryllupsgave), at han indvilliger. Hun vil nemlig også gerne være fri for sin mand, så hun kan planlægge sin store dag i ro og mag.

Peyton kan også se en fordel i at tage Ben med, for hvis nu han bliver så ydmyget og skræmt over det hårde og farlige politiarbejde, så mener han, at svogeren måske kommer på andre tanker og holder op med at plage om at blive en del af kriminalafdelingen.

I Miami møder parret både en sej politikvinde, og så lykkes det dem at opspore et vidne til et mord, som blev begået af netop den førnævnte skumle bagmand. Det bliver derfor deres opgave at beskytte vidnet mod en veritabel hær af håndlangere, som er sendt ud for at dræbe ham, inden de kan få fat i beviserne og få skovlen under skurken.

Som nok kan læses ud af ovenstående, så er Ride Along 2 en film, der på mange måder minder om etteren med den væsentlige forskel, at den foregår i Miami i stedet for Atlanta. Det er stadig Kevin Hart, der står for de komiske indslag, mens Cube agerer straight-man. Der er lækre damer, flotte biler, gode grin og ganske velfungerende actionsekvenser. Kort sagt er det en film, der vil appellere til alle de, der blot leder efter lidt let, uforpligtende underholdning.

En af de fineste ting i filmen er den scene, hvor Ben får lov at styre en bil under en biljagt. Tilskueren ved godt (både fra den første film og fra et par scener i to’eren), at Ben kan lide at spille videospil. Dette får filmmagerne overført direkte til filmen, for det er blevet forsøgt at lave en mellemting mellem en reel biljagt og så den biljagt, der foregår i Bens hoved i et slags spilmiljø. Nogle gange er bilerne gengivet som computergrafik, i næste klip ser man pointtavler og helbredsindikator lagt oven på realfilmsoptagelser. Det fungerer ganske ovebevisende, og det er vist første gang man har lavet en biljagt på denne måde.

Denne ene scene gør dog ikke Ride Along 2 til en trendsættende eller dybt original film, for alle, der har set buddy-movies før (læs: 48 timer, Dødbringende våben osv.), kender både formlen og har sikkert også regnet ud, hvordan plottet vil blive afviklet, når først rollerne som skurke og helte er blevet etableret. Det gør dog mindre, for lige som med martial-arts-filmen, trekantsdramaet eller den rene actionfilm, så ser man jo primært den slags film for at opleve både noget velkendt og samtidig få nogle variationer over et velkendt tema.

Ride along 2 er ikke helt så morsom som den første film, men det var måske også, fordi den overraskede undertegnede så positivt, som den gjorde. Ice Cube er fantastisk i rollen som den sammenbidte strømer, der virkelig er dårlig til at skjule sin antipati for den makker, han helst ikke vil ses sammen med. Kevin Hart er god til at overspille, men det er uden, at det bliver alt for anstrængende. Det skulle da lige være, hvis man hører til de, der ikke bryder sig om amerikanske mainstreamkomik. Det kan nævnes, at filmen har fået en aldersgrænse på 12, hvilket også gør den egnet som en film, der potentielt kan underholde størstedelen af familien, hvis man er så heldig at have en.

Er man derfor fan af enten Cube eller Hart, kan man lide uforpligtende underholdning, som er solidt, gennemført lavet og et handlingsforløb, der hele tiden holdes i gang, så bør man helt bestemt give Ride along 2 en chance. Er man ikke til low-riders, platte jokes og skududvekslinger, så bør man nok i stedet opsøge en film af Woody Allen eller Ingmar Bergman.


Forrige anmeldelse
« Feed the devil «
Næste anmeldelse
» The Knick - sæson 2 »


Filmanmeldelser