Mest læste
[Tegneserieanmeldelse]

1 - Tegneserieanmeldelse
Fimbulvinter
2 - Tegneserieanmeldelse
En dyne af sne
3 - Tegneserieanmeldelse
Batman – Bogen om Nattens Ridder
4 - Tegneserieanmeldelse
Når jeg ikke er til stede
5 - Tegneserieanmeldelse
Det kinesiske værelse
6 - Tegneserieanmeldelse
Goliat
7 - Tegneserieanmeldelse
Einherjar
8 - Tegneserieanmeldelse
Mimbo Jimbo
9 - Tegneserieanmeldelse
Kakofonia
10 - Tegneserieanmeldelse
Flere Post-It monstre

Ms. Marvel bind 2 : Generation hvad nu? / Fahrenheit / Faraos Cigarer / 168 sider
Tekst: G. Willow Wilson, ill: Jacob Wyatt & Adrian Alphona
Anmeldt 22/1 2024, 08:38 af Torben Rølmer Bille

Jagten på Inventor del 2


Jagten på Inventor del 2

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Da Kulturkapellet sidst slap Kamala Khan var året 2021. Det var en tid før Marvels noget halvsløje tv-serie om Ms. Marvel havde fået premiere på Disney+. Uanset om tv-serien kunne leve op til tegneserieforlægget eller ej, så har der siden ´21 måske været en del flere danske superheltefans, der med garanti hungrede efter en egentlig afslutning på den fortælling der startede dér. Da Kapellet forlod vores unge heltinde sidst, var hun nemlig ikke i nærheden at finde ud af hvem den den mystiske skurk Inventor var, endsige hvad hans overordnede plan kunne være.

Heldigvis udkom Ms. Marvel 2: Generation hvad nu? i efteråret 2023. Det er den direkte fortsættelse til det første album og denne gang får du både en afsløring af Inventors identitet samt svaret på hvad der lå til grund for hans diabolske planer .

Dette nye album er skabt af samme hold som også stod bag den første, hvilket sikrer at både tegningerne og fortællingen holder standarden. Det vil sige til dels, for der er enkelte skår i glæden. Det største irritationsmoment for anmelder var nok at selve afrundingen af historien føltes lidt for forhastet . Det var som om der var nogle mellemregninger, som manglede undervejs. Anmelder ville have foretrukket at folkene bag måske havde kunne levere lidt mere kød på Inventors baggrundshistorie foruden at få læseren til at opleve en mere tilfredsstillende afrunding på denne historie. .

Når det så er sagt er det her i anden del igen sjovt og hyggeligt at være i selskab med Kamala Khan. Hun har også denne gang, lige som sidst, en række personlige og superhelterelaterede problemer at slås med. Eksempelvis får hun, helt i starten af det nye album, udleveret en form for hjælper af en anden superhelt, hvis identitet selvsagt ikke skal afsløres på disse sider. Hjælperen hedder Lockjaw og er en hund med superkræfter. Den ligner allermest en engelsk bulldog, men den kan skifte størrelse efter behov og så er den megastærk.

Lockjaw får frøken Kahn også brug for flere gange undervejs, for selv om teenagepigen med sine nyfundne superkræfter bestemt ikke er ubehjælpsom, så viser det sig også hurtigt, at hendes modstander ikke er en som bør undervurderes. Inventor er - som alle gode skurke – i stand til at være fremsynet, udnytte vores heltindes svage sider og samtidig tænke flere træk frem. Kort sagt, Kamala bliver nødt til at trække på alle veksler, hvis Inventor skal besejres.

Selv om selve slutningen måske ikke er hundrede procent vellykket, så er det stadigvæk en ganske læsværdig tegneserie. Ganske som den første (og som man har set et utal af gange i selskab med Spider Man - red.) så slås Kamala ikke kun mod skurke, men også med at være en ´helt almindelig´ teenager, med alle de problemer der også hører til dette liv. Selv om der også er en lille smule fokus på hendes pakistanske og muslimske baggrund i dette andet bind, så var også disse mere tydelige i første album.

Forventeligt er der i det nye album langt flere konfrontationer med modstandere, især jo tættere Kamala kommer på Inventor og selv om læsere måske havde kunne håbe på flere handlingstråde, der fokuserede på etnicitet eller pigeliv, så er det jo også forståeligt, at det er kampe mellem de gode og de onde der fokuseres på nu.

Kamala får heldigvis stadig lov til at være fan-girl undervejs. Dette ses især i den indledende del af albummet, hvor hun teamer op sammen med en af Marvels allermest berømte superhelte (en helt, som du selvfølgelig selv skal læse albummet for at finde identiteten på – red.) og i den scene har hun rigtigt svært ved at være i sig selv i ren begejstring over, hvor sejt hun synes hele situationen er, til trods for at de begge potentielt er i konstant livsfare.

Det er blandt andet denne pjankede overivrige teenagebegejstring som gør denne 4. iteration af Ms. Marvel til noget helt specielt. Lidt lidt som Spider-Mans kejtede alter ego Peter Parker, er Kamala Khan inderst inde bare en helt almindelig teenager, der lige som kernelæseren af serien, bare vil flippe ud når hun møder sit idol eller have svært ved at fatte, at hun pludselig befinder sig i dennes selskab. Kort sagt, en figur som mange læsere sikkert nemt vil kunne spejle sig i. Ja, selv en midaldrende, mandlig anmelder, ville med garanti blive helt pjanket ved tanken om pludselig at skulle kæmpe side om side med den helt, som vi ikke nævner hér.

Så selv om den svære toer ikke er helt lige så vellykket rent fortællemæssigt som første del , så er det helt klart en tegneserie man bør læse, især hvis man var glad for det første album. Kamala Khan er en virkelig fin figur, der ikke kun skal betragtes som en figur der kan opfylde Marvels interne mål om at få repræsenteret forskellige minoriteter i deres tegneserier, men en figur der netop er sjov at læse om, fordi hendes syn på omverden og hendes familierelationer, er så forskellige fra mange andre fiktive karakterer fra Marvel.

Forrige anmeldelse
« Fase 3 «
Næste anmeldelse
» Dødens signatur »