Mest læste
[Tegneserieanmeldelse]

1 - Tegneserieanmeldelse
Fimbulvinter
2 - Tegneserieanmeldelse
En dyne af sne
3 - Tegneserieanmeldelse
Batman – Bogen om Nattens Ridder
4 - Tegneserieanmeldelse
Når jeg ikke er til stede
5 - Tegneserieanmeldelse
Det kinesiske værelse
6 - Tegneserieanmeldelse
Goliat
7 - Tegneserieanmeldelse
Einherjar
8 - Tegneserieanmeldelse
Mimbo Jimbo
9 - Tegneserieanmeldelse
Kakofonia
10 - Tegneserieanmeldelse
Flere Post-It monstre

Hit Girl i Hollywood 1-4 / Cobolt / 32,28,28 & 36 (ialt: 124) sider
Tekst: Kevin Smith, ill: Pernille Ørum
Anmeldt 20/7 2019, 18:30 af Torben Rølmer Bille

Voldsorgie tilsat socialkritik


Voldsorgie tilsat socialkritik

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Alle, der holder af den mere kulørte side af populærkulturen, vil kende navnet Kevin Smith. Ud over at være instruktøren bag film som Clerks og Tusk, er han også meganørd og er, takket være hans store kærlighed til især tegneserier, flere gange blevet bedt om at levere historier til forskellige amerikanske tegneserier (bl.a. Daredevil, Batman, Green Hornet og Black Widdow, m.fl. ). Hans seneste bidrag til tegneserieverdenen er Hit Girl i Hollywood.

Hvis navnet Hit Girl forekommer bekendt, så er det nok fordi du enten har læst eller set filmatiseringen af tegneserien Kick Ass , hvor den grænsepsykotiske ninjapige, der hjælper vores hovedperson, hedder Hit Girl. Hun har fået flere selvstændige tegnerserier udgivet af Image i USA. Tidligere har man kunnet opleve hendes eventyr i både Rom, Canada og Columbia, men i den nyeste fortælling beslutter hun sig for at tage en tur til Hollywood.

Det hele starter dog et helt andet sted. Det første bind i serien viser læseren Hit Girl, der ankommer til en amerikansk high school, netop som et par af skolens mere uligevægtige elever har indledt et skoleskyderi. De når heldigvis ikke særligt langt, for Hit Girl dukker som sagt op og [spoiler warning?] gør kort proces med dem. Denne indledende del er stort set uden nogen form for dialog, men ord er også overflødige når Hit Girl begynder at uddele retfærdighed med sine katana’er.

I slutningen af dette angreb falder Hit Girl på skolens bibliotek helt tilfældig over en uautoriseret biografi om hende selv og nyheden om, at bogen snart vil blive filmatiseret. Det huer ikke vores hovedperson, så hun drager straks til Los Angeles, i et forsøg på at få bremset disse planer om at om forme hendes liv til en metervare.

Mere skal selvsagt ikke afsløres i dette forum, for du skal naturligvis selv få fat i de fire tegneseriehæfter, der tilsammen udgør Hit Girl i Hollywood. Holder du i forvejen af voldelige tegneserieuniverser, der både i tekst men også i tegning, der kan forekomme næsten groteskt overdrevne, så vil denne bestemt falde i din smag. Det er ikke udelukkende på grund af voldsepisoderne, men også fordi Kevin Smith leverer en velplaceret satire over Hollywood anno 2019. Der er blandt andet slet skjulte referencer til #metoo bevægelsen, producere, der er nogle klamme stoddere, og meget mere.

En af de største årsager til at denne udgivelse er interessant - og sikkert en af hovedårsagerne til at Cobolt har valgt at udsende de fire tegneseriehæfter - er at det er den danske tegner Pernille Ørum der har stået for tegningerne. Det er hun sluppet meget heldigt fra, for selv om hendes streg på udsatte steder er nærmest disneyficeret, så passer denne stil utroligt fint i forhold til både location og handling.

Pernille Ørum er meget sikker i sin streg, og hun er god til at skabe såvel dynamik i hver enkelt ramme som i længere sekvenser. Hun holder sig bestemt heller ikke tilbage, når der deles ud af Hit Girls drabelige godtepose. Tegningerne er muligvis ikke så detaljerede, men de er klare og fungerer virkeligt godt i denne kontekst.

Selv om der fra Cobolts side sikkert har været et ønske om at udsende hvert hæfte umiddelbart efter det amerikanske hæfte udkom, så ville det måske have været en fordel at vente og udgive en samlet TPB i stedet. Ikke fordi der er noget galt med hæfteformatet, for det er både lækkert trykt på mat papir og rart at have i hånden. Til gengæld kommer jyden op i anmelder, når han opdager, at hver af de fire dele sælges til 99 Dkr. stykket. En samlet pris på 400 Dkr. er måske lidt i overkanten, når man til gengæld kun får en historie på sammenlagt 124 sider.

Ud over den noget stejle pris er der dog intet andet negativt at udsætte på Hit Girl i Hollywood for den er lige som Kick Ass og de andre fortællinger om Hit Girl, veloplagt fortalt og får ud over hypervolden også leveret et fint satirisk blik på vores samfund. Så har du pengepungen i orden, så skynd din ned til din lokale tegneseriepusher og oplev ved selvsyn hvor dygtig og stilsikker en tegner Pernille Ørum er.

Forrige anmeldelse
« Pyt «
Næste anmeldelse
» Tintin på Månen »