Mest læste
[Filmanmeldelse]

1 - Filmanmeldelse
Homeland – sæson 1, 2 & 3
2 - Filmanmeldelse
Drengen i den stribede pyjamas
3 - Filmanmeldelse
Alting bliver godt igen
4 - Filmanmeldelse
Abraham Lincoln – Vampire Hunter
5 - Filmanmeldelse
Heksen
6 - Filmanmeldelse
Herskab og tjenestefolk: Den komplette samling
7 - Filmanmeldelse
Johan Falk – Gruppen for særlige indsatser
8 - Filmanmeldelse
Krokodillebanden 3 – Alle for en
9 - Filmanmeldelse
Armadillo
10 - Filmanmeldelse
Encounters

Largo Winch (108 min.) Købsfilm / Sandrew Metronome
Anmeldt 4/1 2010, 20:08 af Torben Rølmer Bille

Endnu en actionhelt fødes


Endnu en actionhelt fødes

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Tegneseriemediet er i løbet af det seneste tiår blevet flittigt anvendt når der skal kreeres nye plots og billeder til film. Der har været fremragende tegneserieadaptioner som Sin City og Batman Begins og der har været skrækkelige af slagsen som eks. Catwoman. Det har dog ikke kun været de amerikanske tegneserieforlæg, der er blevet anvendt, for også europæiske tegneserier har fundet vej til det store lærred, hvad enten det handler om Asterix eller Blueberry. Historien om Largo Winch forekommer også oplagt at filmatisere, for tegneserien rummer stort set alle de elementer som en thriller af internationalt snit bør inkorporere.

Handlingen starter, da den aldrende multimilliardær Nerio Winch myrdes i Hong Kongs havn. Han efterlader sig et stort forretningsimperium, men hvad bestyrelsen i ”Group W” ikke ved, er at han har testamenteret sin aktiemajoritet direkte til en søn, han i al hemmelighed adopterede mange år tidligere fra et østeuropæisk børnehjem. Nerio lod sønnen opvokse hos nogle nære venner, uvidende om hans fars eksistens.

Der er sket meget siden lille, frække Largo blev hentet fra børnehjemmet for han har vokset sig stor i de mellemliggende år. Den nu unge, skæggede dagdriver er ved filmens start ikke klar over, at der venter ham en enorm arv, men han begynder at mistænke, at alt ikke er som det plejer at være, da han pludselig er oppe imod alle en masse potentielle fjender, der alle vil ham og ikke mindst arven til livs. Da vi møder Largo, er han i fjernøsten og virker mest af alt som en surf-bums, men inden filmen er slut har han, som en anden Bruce Wayne, fundet sig til rette i magtens korridorer på jagt efter de folk der myrdede hans ukendte far.

Der synes at være mange lighedspunkter mellem Largo Winch og så et utal andre tegneserieforlæg. Ideen med at sønnen skal opklare faderens mord, finder man også i Wanted, der både er mere visuelt opfindsom og langt mere vellykket. Filmversionen af Largo Winch går ret hurtigt i stampe, idet den aldrig når at blive virkeligt engagerende. Dertil kommer at fans af den oprindelige serie måske vil finde, at der er en del friheder der tages undervejs.

Oprindeligt var Largo serber, men er i filmen er han kroat og dertil kommer en lang række andre små detaljer, som aficionados garanteret vil være mere end blot en smule småirriterede over, mens alle andre i stedet hurtigt opdager, at der generelt set ikke er ret meget at komme efter. I hvert fald ikke noget man ikke har set i et utal af variationer før. Actionsekvenserne er jævnt udført, men de sætter sig på ingen måde fast i hukommelsen og virker ret tamme, når man ellers tænker på hvad nyere fransk film kan levere af action – bare se Dobermann, Taxi eller B13.

Der er heller ikke de helt store overraskelsesmomenter, i forhold til Largos opklaringsarbejde – for kender man denne type film, så kommer afsløringen af faderens banemænd ikke som en jordrystende overraskelse. Det er nok de fleste som vil føle sig jævnt underholdt hele vejen igennem, men så – desværre – heller ikke meget mere. Man kunne godt have ønsket sig en bragende flot, filmudgave af Largo Winch med et stort budget i ryggen, men desværre må såvel seriens fans, som alle os andre, nøjes med en ganske ordinær b-films actionfilm, der ikke leverer andre overrasker end skuespilleren Tomer Sisley, der spiller hovedpersonen. Han skal helt sikkert klare sig fremover og modtog endda en pris i Frankrig for bedste, nye talent. Det mest foruroligende er dog, at der allerede nu er en fortsættelse i støbeskeen, en der - desværre - har samme instruktør i førersædet.


Forrige anmeldelse
« Wallander (BBC) «
Næste anmeldelse
» Public Enemies »


Filmanmeldelser