Mest læste
[Filmanmeldelse]

1 - Filmanmeldelse
Homeland – sæson 1, 2 & 3
2 - Filmanmeldelse
Drengen i den stribede pyjamas
3 - Filmanmeldelse
Alting bliver godt igen
4 - Filmanmeldelse
Abraham Lincoln – Vampire Hunter
5 - Filmanmeldelse
Heksen
6 - Filmanmeldelse
Herskab og tjenestefolk: Den komplette samling
7 - Filmanmeldelse
Johan Falk – Gruppen for særlige indsatser
8 - Filmanmeldelse
Krokodillebanden 3 – Alle for en
9 - Filmanmeldelse
Armadillo
10 - Filmanmeldelse
Encounters

Lego DC Batman – Family Matters (79 min.) Købefilm / Warner/DC
Anmeldt 14/11 2019, 19:15 af Teddy Tofte

Lego-Batman er ikke helt så klodset


Lego-Batman er ikke helt så klodset

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Disse superheltetegnefilm fra Lego DC Comics er ikke fortsættelser til succesfilmene, The Lego Movie og The Lego Movie 2 , heller ikke The Lego Batman Movie . Tværtimod er de en del af en anden kontinuitet med bl.a. Lego Justice League, Lego Flash og de andre børnevenlige Lego Batman-tegnefilm. Faktisk minder de en del om Lego-computerspillene med førnævnte superhelte, rettet mod et yngre publikum med deres slapstick-humor og ligefremme temaer. Filmene har dog deres charme og de forråder ikke karaktererne ved at gøre dem barnagtige eller mere sympatiske. Lego DC Batman: Family Matters er det nyeste skud på stammen og er en af de bedre film i dette univers.

Bruce Wayne (Troy Baker) er ret træt af sit liv som civil. Han har altid været Batman i hjertet, hvorimod Bruce Wayne blot er en facade, han har påtaget overfor de andre borgere i Gotham City. Han vil hellere ud og bekæmpe kriminalitet i sin dragt, sparke røv og intimidere forbrydere, i stedet for at være i bestyrelsesmøder og andre kedelige ting.

For at få mere tid til Batman-delen af sit liv, vælger han at sælge Wayne Enterprises og bliver en forbryderkæmper hele døgnet rundt. Men der er en ny skurk i byen. En som ikke kun kender Batmans hemmelige identitet, men også resten af Bat-familiens identiteter. Denne skurk er Red Hood (hvis man kender lidt til tegneserierne, kan det ikke overraske, hvem denne skurk i virkeligheden er). I mellemtiden samarbejder Red Hood med Two-Face (Christian Lanz), som spreder skræk og rædsel i Gotham City. Batgirl, Robin, Nightwing, Batwoman, Ace the Bathound må alle passe på, hvis de ikke skal ende i skurkenes farlige net.

Lego DC Batman: Family Matters er ikke så fjollet og barnlig som nogle af de andre Lego DC tegnefilm. Jo jo, der er skam små øjeblikke her og der, som anerkender, at universet i bund og grund er latterligt, og humoren er skrap og kan sagtens appellere til både børn og voksne.

Filmen føles mere som et traditionelt superhelteeventyr i stedet for en frustrerende børnefilm. Inklusionen af hele Bat-familien er meget tiltrængt og er én af højdepunkterne ved hele historien. Will Friedle som Nightwing virker især til at more sig, men han er jo også en gammel kending til Batman-universet, da han lagde stemme til Batmans efterfølger i tv-serien Batman Beyond.


Forrige anmeldelse
« MIB International «
Næste anmeldelse
» Chernobyl »


Filmanmeldelser