Mest læste
[Filmanmeldelse]

1 - Filmanmeldelse
Homeland – sæson 1, 2 & 3
2 - Filmanmeldelse
Drengen i den stribede pyjamas
3 - Filmanmeldelse
Alting bliver godt igen
4 - Filmanmeldelse
Abraham Lincoln – Vampire Hunter
5 - Filmanmeldelse
Heksen
6 - Filmanmeldelse
Herskab og tjenestefolk: Den komplette samling
7 - Filmanmeldelse
Johan Falk – Gruppen for særlige indsatser
8 - Filmanmeldelse
Krokodillebanden 3 – Alle for en
9 - Filmanmeldelse
Armadillo
10 - Filmanmeldelse
Encounters

This Beautiful Fantastic (100 min.) Streaming / Sandrew Metronome
Anmeldt 2/11 2016, 15:00 af David Hygom Gregersen

Om at finde ro i uroen


Om at finde ro i uroen

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Bella Brown portrætteres af den fremragende skuepiller Jessica Brown Findlay (Downton Abbey, Winter’s Tale og Victor Frankenstein). Gennem hende får Bellas karakter dybde, og fremstår som den skønne og underfundige kvinde, der aldrig lader sig slå ud. Det sker på trods af at hun er forældreløs, har galopperende OCD og frygter naturen. Filmen centrerer sig om, at Bellas vicevært vil smide hende ud, hvis ikke hun gør noget ved sin forsømte have. Det bliver starten på et venskab med hendes naboer Alfie Stephenson og hans kok Vernon.

Filmen bliver båret frem af pragtpræstationer af Tom Wilkinson (Shakespeare in Love, Batman Begins og Michael Clayton) som naboen Alfie. Han er en enspænder, der mest af alt venter på at dø. I mellemtiden fornøjer han sig med sin have, god mad og spydige bemærkninger til alle omkring sig.

Andrew Scott (Sherlock, Pride og Spectre) er kokken Vernon, der giver liv til en ellers kedelig karakter. Takket være Bella forlader Viktor sin stilling hos Alfie, for derefter at blive ansat som kok hos hende. Det vender op og ned på hendes ”perfekte” OCD-verden af ensomhed, orden og struktur.

Instruktøren Simon Abouds (Come Here Today, og Comes a Bright Day) fordybelse og engagement smitter af på filmen, om end den til tider er umådeligt forudsigelig. Det ændrer ikke på, at Simon Aboud har skabt en vellykket og karismatisk film, hvor humor og OCD tranformeres og forener sig til sidst i en accept af hverdagens problematikker. Filmens fokus på skønne underlige mennesker fordrer en ny og anderledes fortælling, der med sin alternative tilgang til menneskets daglig kamp, formår at tilnærme sig virkeligheden på en helt ny måde. This Beautiful Fantastic er grunden til, at vi elsker film.


Forrige anmeldelse
« Vindmøllernes sus «
Næste anmeldelse
» Doctor Strange »


Filmanmeldelser