Mest læste
[Filmanmeldelse]

1 - Filmanmeldelse
Homeland – sæson 1, 2 & 3
2 - Filmanmeldelse
Drengen i den stribede pyjamas
3 - Filmanmeldelse
Alting bliver godt igen
4 - Filmanmeldelse
Abraham Lincoln – Vampire Hunter
5 - Filmanmeldelse
Heksen
6 - Filmanmeldelse
Herskab og tjenestefolk: Den komplette samling
7 - Filmanmeldelse
Johan Falk – Gruppen for særlige indsatser
8 - Filmanmeldelse
Krokodillebanden 3 – Alle for en
9 - Filmanmeldelse
Armadillo
10 - Filmanmeldelse
Encounters

Movie 43 (94 min.) Købsfilm / Nordisk Film
Anmeldt 25/8 2013, 21:34 af Torben Rølmer Bille

Plat og plattere


Plat og plattere

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Man skal være lavet af en helt bestemt støbning for at holde af den amerikanske komedie Movie 43. Holder man derfor ikke af bizar, plat, lummer humor som konsekvent bevæger sig under bæltestedet, som viser så pinlige scener at selv folkene bag Klovn vil synes, det er alt for meget og som tillige byder på en veritabel perlerække af Hollywoodskuespillere, så vil man foretrække at søge tilflugt i en metangastank og skynde sig at tænde en smøg, end at sætte Movie 43 i sin afspiller.

Movie 43 er en slags episodefilm, en samling af sketches bundet sammen af en meget tynd rammehistorie. Denne fortælling handler om en afdanket manuskriptforfatter der har sat en Hollywoodproducer stævne i håbet om at få solgt sin film. Idet han pitcher den første idé, der handler om en pige, spillet af Kate Winslett, der skal på blind date med en flot millionær, spillet af Hugh Jackman, men daten ødelæges da hun til sin skræk opdager at han har et par testikler hængende midt på halsen. Hollywoodagenten stopper straks manden, men pludselig trækker manden en pistol og tiltvinger sig opmærksomhed omkring sine mange bizarre ideer.

Det resulterer i en række mere eller mindre vellykkede sketches, der alle har det til fælles, at de forsøger at bryde så mange tabuer, at være så lidt politisk korrekte og ikke mindst sørge for at selv de mindst snerpede har noget at være forarget over. Set gennem danske comedy-briller kunne man måske tro, at det ikke ville være muligt for amerikanere at forarge os, men så glemmer man nok at Hollywood faktisk huser folk som Peter Farelly (der har bidraget til denne film) eller for den sags skyld Trey Parker og Matt Stone (som ikke har, men som sagtens kunne have haft).

Der er overhovedet ingen grund til i dette forum at gengive indholdet i de sketches som filmen byder på, det ville nemlig ikke alene ødelægge glæden - såfremt man altså betragter det som en sådan - ved at se den selv, men det vil heller ikke være helt retfærdigt at genfortælle dem i tekstform, da filmen i sagens natur er visuel og mange af grinene ikke kun beror på dialogens timing, men i lige så høj grad på de visuelle ekstremiteter der fremvises.

Holder man af Dum og dummere, South Park, Dude – where’s my car, Happy Tree Friends eller anden grænsesøgende komik, vil Movie 43 sikkert virke som en yderst velkommen, lettere klam, hyggeonkel der som en tyv i natten sniger sig ind på din DVD afspiller og lægger en klam lort i den. For andre, inklusive en del brugere på IMDB, er filmen så langt ude og så lavkomisk, at folk har endog meget svært ved at se det morsomme i filmen. Det er altså en af de film man enten elsker eller hader.

For ikke at du, ærede læser, bliver misledt, så kan du jo eventuelt forsøge at se traileren, alternativt kan du nøjes med at se dette korte klip – og synes du det er morsomt, ja så er der en god chance for at du også vil more dig kosteligt over Movie 43. Hvis det ikke sker, så kom ikke og sig at du ikke blev advaret i tide!


Forrige anmeldelse
« Warm Bodies «
Næste anmeldelse
» Lore »


Filmanmeldelser