Mest læste
[Filmanmeldelse]

1 - Filmanmeldelse
Homeland – sæson 1, 2 & 3
2 - Filmanmeldelse
Drengen i den stribede pyjamas
3 - Filmanmeldelse
Alting bliver godt igen
4 - Filmanmeldelse
Abraham Lincoln – Vampire Hunter
5 - Filmanmeldelse
Heksen
6 - Filmanmeldelse
Herskab og tjenestefolk: Den komplette samling
7 - Filmanmeldelse
Johan Falk – Gruppen for særlige indsatser
8 - Filmanmeldelse
Krokodillebanden 3 – Alle for en
9 - Filmanmeldelse
Armadillo
10 - Filmanmeldelse
Encounters

Sex Drive (105 min.) Købsfilm / Nordisk Film
Anmeldt 26/5 2009, 20:35 af Torben Rølmer Bille

Sex Drive


Sex Drive

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

En af de genrer, som af uransagelige årsager kun forekommer meget sjældent på kapellets sider, er amerikanske teen-komedier. Der har naturligvis været undtagelser – som den intelligente Juno eller den meget velskrevne Superbad, men ud over disse er anmeldelser af ungdomskomedier fra USA et virkeligt særsyn her.

Det kan muligvis skyldes, at anmelderkorpset enten bevidst forsøger at fortrænge den type film eller indimellem føler, at de ikke kan bidrage med noget væsentligt til kulturdebatten eller popkulturen som sådan. Det skal da også indrømmes blankt, at undertegnede bevidst valgte at anmelde Sex Drive i håbet om at være i stand til at lade en lang række negative adjektiver i kulturkanonen. Disse skulle så udgøre den overlegne bredside, der ville ramme filmen og lade den synke hurtigt til evig glemsel. Problemet er blot, at filmen slet ikke er så dårlig, som man skulle tro.

Filmen er baseret på bogen All the Way af Andy Behrens og er som mange andre af denne type film bygget op om dannelsesrejsen – her primært en seksuelle en af slagsen. Den har man set et række af variationer af før, bl.a. i Road Trip, American Pie og ikke mindst den formidabelt morsomme Dude, Where’s my Car? Selv om Sex Drive ud fra coveret og dens trailer at dømme forsøger at følge i kølvandet på netop disse film, så er den hverken lig så fesen som de to førstnævnte, men heller ikke så lårklaskende morsom som sidstnævnte.

Hovedpersonen Ian har et stort problem, han er universets sidste jomfru – det er i hvert fald det, som han bilder sig selv ind. Han synes, det er svært at tale med tøsepigerne, undtagen hans veninde Felicia, men hun er jo udelukket; for man scorer jo ikke sin barndomsveninde - uanset hvor sød og lækker hun er – det ødelægger naturligvis ens dyrebare venskab.

Weekenden nærmer sig. Ians storebror skal sammen med mutter og fatter til et dirt-bike arrangement i en nærliggende stat. Storebror lader derfor sin labre sportsvogn blive stående hjemme i husets garage, så den låner Ian sammen med sin gode ven Lance for at køre tværs over Amerika, så Ian endelig kan møde (og duske) den labre steg, som han har chattet med online de sidste par uger. Hun har lovet ham en tur i høet, hvis han viser sig med sin labre bil.

De to fyres forehavende forstyrres en anelse, da veninden Felicia dukker op og insisterer på, at Ian havde lovet hende, at hun kunne være hos ham i weekenden. Ian brygger hurtigt en historie om hans syge bedstemor, som skal have besøg. Felicia er frisk på at besøge hende, så hun hopper ind i bilen. Nu er trioen komplet, og grundlaget er lagt til en række scener, hvor de møder både positive og negative sider ved det Amerika de bevæger sig ud i.

Selvfølgelig er hele filmen smurt ind i platte sexjokes, dobbeltbetydninger af ord, misforståede situationer og helt igennem utroværdige handlingsforløb, men det gør ikke så meget, for kernen af filmen er faktisk en mægtigt sød historie om, at mennesker blot har brug for de rette omstændigheder for at kunne kærester og finde den vaskeægte kærlighed.

Dertil kommer en række ret morsomme scener og karakterer, ikke mindst Ians voldsomt karikerede storebror Rex, spillet med stor ildhu og energi af James Marsden, og skuespiller Seth Green har også sneget sig ind i filmen i form af en overraskende hip amishfyr.

Sex Drive bliver aldrig teen-komediernes Citizen Kane, men den er så afgjort bedre, end både den fjollede trailer og det klichefyldte cover antyder. Så er man ung, har man hormonerne ræsende rundt i kroppen, og mangler man en film med biler, patter, sjov og kærlighed, som muligvis endog også vil appellere pigerne, så er Sex Drive ikke det værste bud på markedet lige nu.


Forrige anmeldelse
« Maria Larssons evige øjeblik «
Næste anmeldelse
» Kings of the Road »


Filmanmeldelser