Mest læste
[Filmanmeldelse]

1 - Filmanmeldelse
Homeland – sæson 1, 2 & 3
2 - Filmanmeldelse
Drengen i den stribede pyjamas
3 - Filmanmeldelse
Alting bliver godt igen
4 - Filmanmeldelse
Abraham Lincoln – Vampire Hunter
5 - Filmanmeldelse
Heksen
6 - Filmanmeldelse
Herskab og tjenestefolk: Den komplette samling
7 - Filmanmeldelse
Johan Falk – Gruppen for særlige indsatser
8 - Filmanmeldelse
Krokodillebanden 3 – Alle for en
9 - Filmanmeldelse
Armadillo
10 - Filmanmeldelse
Encounters

The voices (103 min min.) Købefilm / Midget Entertainment
Anmeldt 8/12 2015, 18:00 af Teddy Tofte

Ryan Reynolds i sin hidtil underligste rolle


Ryan Reynolds i sin hidtil underligste rolle

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

The Voices er ikke ligesom noget andet, du har set før, og hvis du er skruet sådan sammen, at du kan lide kulsorte komedier og udsædvanlige film, så er denne her sikkert noget for dig. Ryan Reynolds (Deadpool) spiller fabriksarbejderen Jerry, en simpel fyr med en tilsyneladende rar personlighed som trives med sine kollegaer og sin chef. Nå ja, han har også et crush på firmaets bogfører, Fiona, spillet af den altid skønne Gemma Arterton (Tamara Drewe).

Der er dog et twist. Vores hovedperson er ikke den, som vi tror, han er. Han hører stemmer: hans hund Bosco og hans kat Mr. Whiskers taler til ham. Jerry er nemlig ikke helt rask og selvom han forsøger at balancere sin ustabile personlighed ved hjælp af sin psykiater, går det altså galt en nat. Ved et uheld slår han Fiona ihjel og dermed starter en bane af uheldige begivenheder. En bane som kun blive værre da han opmuntres til at træffe de helt forkerte beslutninger af hans psykopatiske kat.

The Voices er ikke kun hylende morsom hele vejen igennem, men er rent faktisk klogere, end man lige skulle forvente. Det er ikke meningen, at den skal være et realistisk portræt af mentale sygdomme eller skizofreni, men filmen beholder disse kompleksiteter i sin stil og substansen.

Gysergenren (eller mere specifikt: seriemorder-undergenren) er ikke til for at skabe sympati for morderen, men The Voices præsenterer Jerry på en sådan måde, at vi får lov til at se, hvor rædselsvækkende det er at være ham – i stedet for hvor farligt det er at blive forfulgt af ham. Langsomt går det op for os, at vi ser hele filmen gennem Jerrys øjne, og når hans verden fra tid og anden bryder sammen, bryder filmen i stykker sammen med ham og vi ser, hvordan den virkelige verden ser ud og hvor forfærdelig den kan være.

Ryan Reynolds er tilbage i topform. Det er spændende at se ham i noget, der er helt anderledes end det, vi er vant til at se ham i. Hans karakters uskyldighed gør også, at du kan lide Jerry, selvom du ved, at det der sker for øjnene af dig, er helt, helt forkert.

Rollerne omkring ham fuldender en virkelig god rollebesætning med Arterton i front som en britisk kvinde, der sidder fast i en øde amerikansk by. Anna Kendrick (Twilight) medbringer sin charme og talent til filmen, og så snart historien ruller derudaf, er hun uundværlig og med til at gøre filmen sjov og seværdig.

The Voices er en sort og meget forstyrrende komedie, men helt ærligt, så er den højst underholdende og original og fuldstændig skør i bolden. Husk og se med, når rulleteksterne nærmer sig, så du kan se, hvem der lægger stemme til Bosco og Mr. Whiskers, men også en bizar og helt igennem fantastisk morsom dansesekvens med skuespillerne.


Forrige anmeldelse
« Clown «
Næste anmeldelse
» Jurassic World »


Filmanmeldelser