Mest læste
[Filmanmeldelse]

1 - Filmanmeldelse
Homeland – sæson 1, 2 & 3
2 - Filmanmeldelse
Drengen i den stribede pyjamas
3 - Filmanmeldelse
Alting bliver godt igen
4 - Filmanmeldelse
Abraham Lincoln – Vampire Hunter
5 - Filmanmeldelse
Heksen
6 - Filmanmeldelse
Herskab og tjenestefolk: Den komplette samling
7 - Filmanmeldelse
Johan Falk – Gruppen for særlige indsatser
8 - Filmanmeldelse
Krokodillebanden 3 – Alle for en
9 - Filmanmeldelse
Armadillo
10 - Filmanmeldelse
Encounters

Reign of Assassins (104 min.) Købsfilm / Nordisk Film
Anmeldt 16/2 2012, 18:27 af Torben Rølmer Bille

Face-off kung-fu


Face-off kung-fu

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Der er sikkert mange vesterlændinge, der har lidt svært ved at forstå de, i deres øjne, forholdsvis overdrevne følelsesudladninger og udpenslede melodramatiske scener man kan opleve, når man ser film fra Fjernøsten, men ikke desto mindre kan det også være netop dette, der gør filmene værd at se. Meget af vestens filmproduktion er gennemsyret af ganske rigide genredefinitioner, der gør at vi forventer at føle spænding når vi ser en actionfilm og måske fælde en lille tåre når vi ser et kærlighedsdrama, men ofte optræder disse følelser ikke samtidigt. Det gør de derimod i Reign of Assassins (org. Juanyu) der i skrivende stund er udsendt på DVD fra Nordisk Film.

Kort fortalt handler filmen om en organisation af toptrænede snigmordere i det gamle Kina. Det er rygtedes at den der kommer i besiddelse af en helt unik munkemumie, vil blive den ultimative kung-fu mester, så stort set alle er naturligvis på jagt efter dette trofæ. Af forskellige årsager stjæler en af de bedste snigmordere, den unge kvinde Zeng Jin, den ene halvdel af mumien, vel vidende at hun så sætter en ubetalelig dusør på sit eget hoved, for organisationen som hun arbejder for, vil ikke give op før de ejer relikviet.

Derfor træffer Zeng en drastisk beslutning. Hun får en anerkendt læge til at operere hendes ansigt om og beder ham tillige om at komme til at se ældre ud, i håbet om at kunne starte et nyt liv i en anden ende af landet. Det går også fint i et stykke tid. Hun får etableret sig, finder et godt sted at bo og møder tillige en virkelig charmerende mand, som langsomt, men sikkert, vinder hendes ellers kolde hjerte.

Parret bliver gift og alt synes lykkeligt, selv om seeren jo godt ved at Zeng plages af fortidens hemmeligheder, som hun kan dele med sin ægtemand. Sådan en harmoni kan naturligvis ikke fortsætte, for snigmordernes leder har sendt sine allerbedste sporhunde og kæmpere ud for at finde Zeng og mumien, koste hvad det vil. Ikke overraskende lykkes det dem at afsløre hende, så nu er der lagt op til en række spektakulære kampe med næver, wirer og klassiske kinesiske våben som hovedingredienser.

I Reign of Assassins er det Michelle Yeoh, der har fået rollen som den “gamle” version af Zeng og det er helt rart at se hende tilbage i en dynamisk, actionfyldt rolle. Godt nok var hun en med i Yen-Woo Pings fine True Legend i 2010, men her havde hun en mindre rolle og fik ikke rigtig mulighed for at vise hendes evner til at kæmpe graciøst på film. Derfor vil det utvivlsomt glæde mange fans, at Yeoh her er tilbage i samme gode form, som man nostalgisk husker helt tilbage fra klassikere som Heroic Trio (uden anden sammenligning i øvrigt).

Reign of Assassins er til trods for sin fine billedside og kulørte historie ikke en født klassiker. Man skal ikke forvente sig en film som Tiger på spring, drage i skjul for Reign of Assassins har et væsentligt højere oktantal og ikke lige så store kunstneriske aspirationer. Den vil underholde. Det er en film der godt nok giver plads til handling, men i bedste Hong-Kong manér overlader mindst lige så meget tid til kampe snigmorderne imellem. Så selv om det er en film der både budgetmæssigt og rent håndværksmæssigt placerer sig i den bedre ende af Hong-Kong film (en film der tillige har haft selveste John Woo som medinstruktør), så har den også mange fællestræk med en horde af andre, lignende wuxia film fra området.

Dermed ikke sagt at man bør undgå Reign of Assassins for den leverer virkelig varen, både det store Shakespeare’ske drama og de velkoreograferede actionsekvenser fungerer – og den har fundet en god balance mellem sin velfortalte historie og de dramatiske kampscener. En bonus er naturligvis også at både den rutinerede Michelle Yeoh og Jung Woo-Sung, der spiller husbonden, formår at håndtere deres roller med så stor indlevelse at man skal være en meget kynisk satan for ikke bare at blive bare en smule rørt over deres præstationer.

Leder du derfor efter en kampsportsfilm, der både byder på eventyr, skumle skurke, labre halvnøgne snigmordertøser, wire-fu på kirkegården men som samtidig ikke er bange at fortælle sin historie med hjertet, så bør du alvorligt overveje at give Reign og Assassins en chance i hjemmebiografen.


Forrige anmeldelse
« Don’t be afraid of the dark «
Næste anmeldelse
» Paul Verhoeven Collection »


Filmanmeldelser