Mest læste
[Prosaanmeldelse]

1 - Prosaanmeldelse
Ternet Ninja
2 - Prosaanmeldelse
Hvis det er
3 - Prosaanmeldelse
Kantslag
4 - Prosaanmeldelse
De hængte hunde
5 - Prosaanmeldelse
Dig og mig ved daggry
6 - Prosaanmeldelse
Gud taler ud
7 - Prosaanmeldelse
Effekten af Susan
8 - Prosaanmeldelse
De mørke mænd
9 - Prosaanmeldelse
Og bjergene gav genlyd
10 - Prosaanmeldelse
The vampire diaries – Mørkets brødre

Et splitsekund / Mhairi McFarlane / 384 sider
HarperCollins. ISBN 9788771918052
Anmeldt 23/9 2021, 07:26 af Birgitte Amalie Thorn

Humoristisk chicklit med alvor


Humoristisk chicklit med alvor

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Chicklit-forfatteren Mhairi McFarlane, der altid lader sin heltinde slå et slag for intim kropsbehåring, er tilbage. Hendes nyeste roman, Et splitsekund, indeholder det samme vid og bid, der er McFarlanes kendemærke, men denne gang udforsker hun også temaer som sorg, løgn og fortrydelse. Det gør romanen til en anderledes og på nogle punkter tungere læseoplevelse end dens mange McFarlane-søskende.

Hovedpersonen Eve har været en del af et ubrydeligt firkløver med Susie, Justin og Ed siden gymnasiet. Hun har desuden været ulykkeligt forelsket i Ed lige så længe. Ed har nemlig en kæreste, og hun er naturligvis både perfekt og forfærdelig. Men som romanens titel antyder, kan dit liv ændre sig på et splitsekund. Uden at afsløre for meget så er der nogen, der dør, og dét sender Eve ud i en krise. Samtidig dukker en person fra hendes fortid op, og så begynder hemmelighederne at pible frem.

Personligt var jeg ikke lige så hooked på Et splitsekund som de tidligere bøger. Der er stor forskel på romanens to halvdele. Den første halvdel kredser om sorg og fortrydelse, og kombineret med Eves konstante fokus på fortiden føltes det som en halvtung omgang. I romanens anden halvdel får et mere klassisk chicklit-tema – kærlighed – lov at fylde. Eve finder også sin handlekraft og begynder at se fremad. Dét hjælper lidt på tyngden (og læserens humør). Men har du selv oplevet at miste nogen, vil bogen sikkert føles både vedkommende og ægte. McFarlanes beskrivelser af sorgprocessen virker meget troværdig.

Romanen overrasker positivt med hensyn til plottwists. Jeg blev flere gange snydt af, at jeg troede, jeg havde regnet ud, hvordan tingene hang sammen. Derudover er forfatterens humor og sarkasme bare herlig at være i selskab med. Menneskelig dumhed bliver spiddet uden nåde.

Er du til humoristisk chicklit med lidt mere kant og alvor, er Et splitsekund et godt bud.


Forrige anmeldelse
« Eden «
Næste anmeldelse
» Hvor Europa begynder & En gæst... »


Flere prosaanmeldelser