Mest læste
[Prosaanmeldelse]

1 - Prosaanmeldelse
Ternet Ninja
2 - Prosaanmeldelse
Hvis det er
3 - Prosaanmeldelse
Kantslag
4 - Prosaanmeldelse
De hængte hunde
5 - Prosaanmeldelse
Dig og mig ved daggry
6 - Prosaanmeldelse
Gud taler ud
7 - Prosaanmeldelse
Effekten af Susan
8 - Prosaanmeldelse
De mørke mænd
9 - Prosaanmeldelse
Og bjergene gav genlyd
10 - Prosaanmeldelse
The vampire diaries – Mørkets brødre

Snigmorderens Lærling / Robin Hobb / 424 sider
Cicero. ISBN 9788763848367
Anmeldt 10/2 2017, 08:45 af Martin R. H.

Når morderen sniger sig ind på byttet


Når morderen sniger sig ind på byttet

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Som inkarneret fantasy-interesseret kender man givetvis ganske godt til Robin Hobb, dog har hendes (Margaret Lindholm skriver under pseudonym) Farseer-trilogi ikke hidtil været tilgængelig på dansk. Det laves der nu om på, og tak for det!

Det er i sandhed en af fantasygenrens største klassikere, dersom man kan tale om sådanne, der nu rammer de danske, vågne øjne. Snigmorderens Lærling er således fortællingen om Fitz, der en kold vinterdag bliver afleveret direkte til kongen af De Seks Hertugdømmers folk. Han vokser op og bliver ad særlige veje en del af selve inderborgen, hvor de store beslutninger skal tages, og hvor han gennemgår en specifik træning. Her får han koncentreret indblik i, hvorledes man kan anvende Farseer-slægtens særlige kundskaber, og det går ikke stille for sig.

Der er naturligvis røster om uro ude i landskabet, og der er hold i rygterne omkring Rødskibspiraterne. De truer riget gevaldigt, og drengen Fitz får her en særdeles afgørende rolle, men han skal vogte sig, for med særlige kræfter kommer et vist ansvar, samtidig med at der med prestige og agtelse følger misundelse og harme. Der er nogen, der vil ham ondt, men hvem søren er det? Pludselig har Fitz flere forhold at gå efter i sømmene, mens han på den anden side også skal være klar til at dræbe fjender. Evner han at kende forskel på nær og fjern?

Dette er første bind i en serie på tre, og den skal vi efter sigende få mulighed for at følge i dansk regi, eftersom Cicero, som er en del af Rosinante & CO, heldigvis lader andet bind sejle imod os til efteråret af dette år 2017, mens tredje bind rammer os i de første måneder af 2018. Det er med at hoppe om bord nu og sejle med ud på fantastiske eventyr.

Man kan med rette trække tråde til George R.R. Martin, i al fald handlingsmæssigt, og det vil blive læseren klart allerede fra første færd, idet øjnene støder på et kort over De Seks Hertugdømmer, som minder en kende om det kort, der er baggrundstæppe for hr. Martin. Det giver da et ekstra lag til en spændende, lagdelt fortælling.

Man skal have hang til spænding og hurtig læsning, for tempoet er altså sat fra første sætning.


Forrige anmeldelse
« 1001 nats eventyr «
Næste anmeldelse
» Velkommen til Amerika »


Flere prosaanmeldelser