Shakra Back on Track
AFM Records, CD 48:03 min.
Anmeldt 26/11 2011, 21:44 af Mike Pedersen

Sleazet/hardrock i flirt med metal


Sleazet/hardrock i flirt med metal

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Når man nævner Schweiz, ledes tankerne typisk hen på chokolade, bjerge og ost, men parallelt med disse kvaliteter, findes der en helt anden side af det smukke land. En mere dyb og hårdtslående side – nemlig en undervurderet metalscene, som nu for alvor bider fra sig.

Shakras 10. studiealbum udkom d. 25. februar 2011 og har siden skabt bevægelse i enhver højtaler med hang til hardrock. Shakras succes er vokset i en stabil kurve, siden de satte stikket i forstærkeren og debuterede med albummet Shakra i 1998. Det seriøse gennembrud skabte de med albummet Power Ride i 2001, men som alle andre hardrock bands har de stået i skyggen af bandet Gotthard fra selvsamme land. Med deres legendariske, (nu afdøde), forsanger Steve Lee har Gotthard erobret det meste af verden med et væld af hits, og en suverænitet som kan virke kvælende for mange schweiziske upcomming bands.

Shakras album Fall fra 2006 samt mesterværket Everest fra 2009 har bragt dem ud de schweiziske kongers skygge og truet Gotthards ”monopol” på den nationale rockscene. Shakra har skabt deres egen lyd på disse to albums med en meget professionel frontman Mark Fox, som med sin lidt rustne, dog gennemførte teknik, tilfører Shakras værker et liv, som skaber et unikt og ikke mindst originalt lydbillede.

I 2011, to år efter Everest, har Shakra udgivet sit 10. album Back on Track. Indiske John Prakesh, (tidl. forsanger i Prakesh), har erstattet Mark Fox, der forlod bandet kort efter Everest. John Prakesh samlede modigt mikrofonen op efter Mark Fox, for at udfylde den afgørende rolle i Shakra. Den nye frontman viser sublimt vokal-talent fra start og har givet et efterhånden gammelt band en lettere makeover.

John Prakesh tildeler albummet et mere ungdommeligt udtryk. Han formår med sin sleazede og metal inspirerede stemme samt enorme styrke at skrige sig væk fra Everest og Mark Fox’s tidligere stil. Dette, kombineret med Thom Bluniers metalliske, knusende guitar, der tromler hen over enhver monotonitet, dirigerer tankerne hen mod en blanding af amerikanske Disturbed rent rytmemæssigt og schweiziske Gotthard på vokalen.

En lidt mere elektronisk lyd, traditionelle hårde riffs og hurtige temposkift danner netop det bands som Disturbed er kendt for. Denne lyd, blandet med et sangtalent, der formår at genskabe energien fra 80’erne, giver en direkte indsprøjtning af “balls” til musikken. Balladen “When I see you” samt numrene “Crazy” og “Back on Track”, lægger op til et forhåbentlig længere samarbejde med den Shakra-debuterende frontman John Prakesh.

Lyden på “Back on Track” er sleazet/hardrock i flirt med metal universet – dette album formår overbevisende at stramme strengene mellem de forskellige genrer. Den elektronisk inspireret metal-lyd er at finde på numre som “B True B You”, “Eternity” og “MMTWGR”. På sidstnævnte udgiver de første 15 sekunder sig nærmest for at være en tro wingman til amerikanske Disturbed, som har har haft en utrolig succes med denne type distortion på deres guitar og lyd generelt.

Et enkelt minus som kort bør nævnes, er den lyriske del der til tider halter en smule. Ikke fordi at den er overdrevet dårlig eller malplaceret, men mere fordi den på enkelte skæringer virker en anelse overfladisk. En stor trang til omkvædsgentagelser trækker derfor en lille stjerne ned. Back on Track har sammen med sine tidligere albums skabt fremdrift for schweiziske Shakra, og som lytter sidder man allerede midt i albummet og venter spændt på fremtidige udgivelser med John Prakesh ved mic’en.

En mere rytmisk tendens træder i karakter på den sidste halvdel af albummet, der har potentiale til at levere et mainstream hit. “Brand new day” og “Lonesomness” er glimrende bud på sange, der kan tvinge hardrocken tilbage I den danske æter. Alt I alt fortjener dette album en varm velkomst og en plads I enhver respektiv cd-samling. Det har hermed en headbangin’ recommendation med på vejen herfra.


Forrige anmeldelse
« DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK «
Næste anmeldelse
» Memories of days gone by »


Flere musikanmeldelser...