Gavin DeGraw Sweeter
Sony Music, CD 38:49 min.
Anmeldt 2/10 2011, 21:03 af Mette Krucov Rieks

Gavin DeGraw – Sweeter


Gavin DeGraw – Sweeter

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Med radiohits som "I Don"t Want To Be" – 2005s mest spillede sang på de danske radiostationer – "Follow Through" og "In Love With A Girl" har den ameriskanske sanger, sangskriver og musiker, Gavin DeGraw, allerede fået Danmark til at synge med på hans mange populære hits. Det er blandt andet sket til udsolgte koncerter i Vega, KB Hallen til Skanderborg Festival og i Tivoli, hvor 45.000 mennesker var samlet. Den 19. September landede hans tredje studiealbum, Sweeter i butikkerne verden over, og de danske musikelskere har nu fået mulighed for at lære nye Gavin DeGraw–hits.

Sweeter er produceret af en række anerkendte producere, som alle har kreeret musik for adskillige bands og solister. Det inkluderer blandt andet den groove–orienterede pianist, Ryan Tedder, fra OneRepublic (Beyoncé, Adele), Butch Walker (Weezer, Avril Lavigne), Eric Rosse (Sara Bareilles, Tori Amos) og Ron Aniello (Barenaked Ladies, Matt Nathanson). Samarbejdet med flere og vidt forskellige producere er affødt af, at Gavin DeGraw på albummet Sweeter har haft lyst til at eksperimentere med nye lyde og ifølge ham selv dermed bevæge sig ud af det musikalske område, hvor han føler sig tryg.

Taget i betragtning af, at albummet er skabt ud af idéer og kreationer fra flere forskellige sider er Sweeter et album, som rent stilistisk har en rød tråd. Dog sidder man – oven i købet efter flere gennemlytninger – tilbage med en følelse af, at den musikalske stil er for sammenhængende. Flere numre sidder simpelthen ikke fast i hukommelsen. Albummets midterdel er for ens og forudsigeligt, og det kunne have været mere fordelagtigt at bryde de stille og tilbagelænede sange med nogle up–tempo numre i stil med pladens åbningsnummer, Sweeter, hvor både brugen af instrumenter, stemmeføring og tekst bryder med de gængse forestillinger om de sædvanlige kærlighedsnumre.

Udover at lade musikken på albummet blive produceret af en række forskellige producere, har Gavin DeGraw for første gang skrevet flere af pladens tekster sammen med andre sangskrivere. Denne proces åbnede op for mange nye idéer og ændrede samtidig den måde, han selv skrev tekster på. Sammen med Ryan Tedder har han skrevet åbningsnummeret Sweeter og albummets første single "Not Over You". "Run Every Time" og "Spell It Out" er skabt i samarbejde med Andrew Frampton, som har skrevet musik for blandt andre den britiske sangerinde Natasha Bedingfield.

Teksterne på Sweeter handler om kærlighed – mange former for kærlighed. Men det er ikke kun romantiske og lykkelige historier, der bliver fortalt. Sange som "Sweeter" og "Radiation" viser en mere udfordrende og seksuelt ladet Gavin DeGraw, end man før har set, og "Run Every Time" handler om at være tilbageholdende, når det kommer til at binde sig til et forhold. Det er spændende at høre, Gavin DeGraw give sig i kast med andre temaer end (u)lykkelig kærlighed, men legen med de mange typer af kærlighed får desværre pladens tekstlige niveau til at føles overfladisk. Det kunne have været mere interessant at høre et album fra Gavin DeGraw, hvor han gennem alle pladens numre udtrykker de følelser, som kommer til udtryk i "Sweeter" og "Radiation". Det er eksempelvis det, John Mayer viste på sit seneste album "Battle Studies".

På Gavin DeGraw"s tredje album er der, trods forsøg på fornyelse, intet nyt under solen. Men hvorfor også lave om på noget, der fungerer? Gavin DeGraw laver solid popmusik, og i en tid hvor mange musikgenrer lader sig inspirere af og gør brug af elektroniske elementer, er det forfriskende at høre en plade, som er, hvad den er; popmusik.


Forrige anmeldelse
« Abnormal Disfigurement «
Næste anmeldelse
» DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK »


Flere musikanmeldelser...