Mest læste
[Prosaanmeldelse]

1 - Prosaanmeldelse
Ternet Ninja
2 - Prosaanmeldelse
Hvis det er
3 - Prosaanmeldelse
Kantslag
4 - Prosaanmeldelse
De hængte hunde
5 - Prosaanmeldelse
Dig og mig ved daggry
6 - Prosaanmeldelse
Gud taler ud
7 - Prosaanmeldelse
Effekten af Susan
8 - Prosaanmeldelse
De mørke mænd
9 - Prosaanmeldelse
Og bjergene gav genlyd
10 - Prosaanmeldelse
The vampire diaries – Mørkets brødre

Genesis / Karin Slaughter / 473 sider
Hr. Ferdinand. ISBN 978-87-926-3952-3
Anmeldt 3/7 2011, 13:44 af Christina Aabo Mikkelsen

Satans værk


Satans værk

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Den amerikanske krimibestsellerforfatter Karin Slaughter lader de to hovedpersoner fra sine to krimiserier møde hinanden i krimien Genesis (2010). Retsmedicineren Sara Linton, kendt fra Grant County-serien, er efter sin mands tragiske død flyttet til Atlanta og arbejder som læge på et hospital. Her møder hun specialagent Will Trent og hans makker Faith Hill, kendt fra Atlanta-serien. De indleder et samarbejde i forbindelse med en uhyggelig sag om mishandlede kvinder. Bogen kan læses uafhængigt af de andre bøger. Genesis er forfatterens femte bog på dansk.

Blind, udsultet kvinde
En ung nøgen kvinde bliver stærkt medtaget bragt til det hospital, hvor Sara Linton arbejder. Hun er blevet påkørt af et ældre ægtepar, men undersøgelser viser, at hendes kvæstelser ikke kun skyldes bilulykken. Kvinden er blind, fordi hun har fået stukket nåle gennem øjnene, og hendes krop er udsultet og mishandlet. Kvinden, der kalder sig Anna, er sandsynligvis flygtet fra et fangenskab og under flugten løbet ud foran bilen på vejen.

Underjordisk torturkammer
Specialagent Will Trent og hans makker Faith Mitchell fra Georgia Bureau of Investigation (GBI) bliver sat på sagen, selvom de i første omgang møder modstand fra det lokale politi, som ikke vil have dem ind på deres territorium. I nærheden af ulykkesstedet finder politifolkene endnu en mishandlet og udsultet kvinde, som hænger død i et træ, samt en underjordisk hule fyldt med torturinstrumenter. Der er tydelige tegn på, at de to kvinder har været holdt fanget i hulen. Samtidig bortføres en tredje kvinde, Pauline, fra en parkeringsplads for øjnene af sin lille søn, og politiet intensiverer jagten på forbryderen i håb om at redde Pauline.

Nyt liv i Atlanta
I privatlivet forsøger Sara Linton at komme sig over sin mands tragiske død, og der er fokus på Will Trents ordblindhed og hans ægteskabelige problemer med Angie Polaski. Faith Mitchell er gravid og får samtidig konstateret sukkersyge.

Det fungerer udmærket, at hovedpersonerne fra de to serier indleder et samarbejde i Genesis. Karin Slaughter gør en del ud af de psykologiske personskildringer i historien, og fordelen er, at man som ny læser kan springe på her og få genfortalt dele af hovedpersonernes fortid. Men hvis man allerede har læst de andre bøger, er det mere interessant at følge det spor i romanen, som handler om det egentlige opklaringsarbejde.

Hæsblæsende jagt
Genesis betyder ”oprindelse” på hebræisk, og på engelsk er Genesis betegnelsen for Første Mosebog. Historien om religiøs fanatisme i Sydstaterne er medrivende, plottet er velgennemtænkt, og man har lyst til at læse den i ét stræk. Forfatteren skriver overbevisende og ned til mindste detalje om de ulækre og uhyggelige fund på gerningsstedet samt Saras omhyggelige undersøgelse af den lemlæstede Anna og obduktionen af den døde kvinde, som blev fundet i et træ. Karin Slaughter har millioner af fans verden over, hendes bøger er oversat til omkring 30 sprog, og hun er blandt andet blevet sammenlignet med den amerikanske krimiforfatter Patricia D. Cornwell. På dansk er desuden udkommet krimien Brudt (2011), som er efterfølgeren til Genesis.


Forrige anmeldelse
« Fidalis vej «
Næste anmeldelse
» Broderskabet »


Flere prosaanmeldelser