Mest læste
[Koncertanmeldelse]

1 - Koncertanmeldelse
Sinne Eeg og Touché
2 - Koncertanmeldelse
Abild
3 - Koncertanmeldelse
MC Hansen Band
4 - Koncertanmeldelse
JazzKamikaze
5 - Koncertanmeldelse
Pligten Kalder
6 - Koncertanmeldelse
Helene Blum & Harald Haugaard med: Anna Lindblad, Petri Hakala, Antti Järvela og Sune Rahbek.
7 - Koncertanmeldelse
Veto
8 - Koncertanmeldelse
Eivør
9 - Koncertanmeldelse
Sinatra - En mand og hans musik
10 - Koncertanmeldelse
Folkeklubben

Barselona
Flensborghus 17-10 - 2024
Anmeldt 21/10 2024, 08:40 af Hans Christian Davidsen

Barselona bankede igennem - men trummerummen sneg sig også ind


Barselona bankede igennem - men trummerummen sneg sig også ind

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Et af de nyeste skud på stammen inden for den dansksprogede pop spillede i 2024 under Spil Dansk-ugen, der arrangeres af den selvejende forening Spil Dansk. Meningen med ugen. at - som navnet antyder - af remme og præsentere dansk musik.

Barselona har fået tanket op med selvtillid efter en sommer, hvor bandet er cyklet derudad med koncerter på Northside Festival og Roskilde Festival. Vi kalder her Barselona et band. Det er egentlig en duo bestående af Rud Aslak og Rasmus Theodor, men duoen bliver en kvintet, når der spilles koncerter. Til live-optrædener hentes tre af vennerne frem fra gamle dage på Ollerup Efterskole på Fyn, hvor hele historien begyndte.

Duoens musikalske niveau er højt, og sangene er fyldt med fin lyrik. Lyden er superb, synthsene sidder lige i skabet, men melodikken følger ofte samme skalaer, så flere af numrene ikke skiller sig synderligt ud fra hinanden.

Med på sætlisten til denne koncert var både de solide, ældre sange som Fra Wien til Rom og Bankende hjerter, der sluttede den velbesøgte koncert af. Godt 180 mennesker - mest unge, men også flere af os (halv)gamle - var inde i salen, hvor stemningen nåede flere højdepunkter. I hukommelsen hænger fortsat Har været på vingerne, som de mange kendere sang med på.

Sangeren Rud Aslak gør ikke meget stads ud af sig selv, men han har en dyb og klangfuld stemme med et stærkt personligt præg, som han foldede ud i den tætte koncertsal.

Fire numre fra albummet Væbnet hjerte var ikke et voldsomt stort antal, når det nu drejer sig om det seneste album, men tre af de lyriske højdepunkter fra albummet ramte publikum i hjertekulen: Månen med teksten “De siger, græsset er grønnere på månen - Men hvor vil du gå hen - Når du ser, det er gråt?” eller Lyse nætter med det pirrende refræn om at drukne sig i lysende nætter, men aldrig helt forstå, at de ikke kan lyse på os for evigt.

De potente og dramatiske guitar-udflugter og synths til trods sneg der sig dog også lidt trummerum og trivialitet ind i koncerten til min smag.

Helt frisk til denne koncert var det nyeste singlenummer Går bare, hvor det elektroniske får på alle tangenter. Den gjorde sig godt.

Forrige anmeldelse
« Aegteskab «
Næste anmeldelse
Ikke flere anmeldelser