Mest læste
[Koncertanmeldelse]

1 - Koncertanmeldelse
Sinne Eeg og Touché
2 - Koncertanmeldelse
Abild
3 - Koncertanmeldelse
MC Hansen Band
4 - Koncertanmeldelse
JazzKamikaze
5 - Koncertanmeldelse
Pligten Kalder
6 - Koncertanmeldelse
Helene Blum & Harald Haugaard med: Anna Lindblad, Petri Hakala, Antti Järvela og Sune Rahbek.
7 - Koncertanmeldelse
Veto
8 - Koncertanmeldelse
Eivør
9 - Koncertanmeldelse
Sinatra - En mand og hans musik
10 - Koncertanmeldelse
Folkeklubben

Kenny Washington med trio
Flensborghus 27/4 - 2023
Anmeldt 3/5 2023, 17:20 af Hans Christian Davidsen

Lille af statur - med stor stemme


Lille af statur - med stor stemme

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Der var stuvende fuldt til denne jazzkoncert i Flensborghus lige syd for den dansk-tyske grænse. Et stort antal gæster måtte afvises til den udsolgte koncert med den amerikanske sanger Kenny Washington, de to danskere, Jakob Christoffersen på piano og Jesper Bodilsen på bas samt ungareren Zoltan Csorsz på trommer.

Kenny Washington live-indspillede for otte år siden albummet Moanin’ i Montmartre i København. Han stammer fra New Orleans, hvor han blev flasket op med gospel i en baptistkirke. Han skal ikke forveksles med en amerikansk trommeslager, der har nøjagtig samme navn.

Efter ungdommen i New Orleans fik Kenny Washington en løbebane som saxofonist i et amerikansk militærorkester, før han gik vokalvejen.

Washington fylder ikke selv meget i landskabet. Men det gør hans stemme til gengæld.

På ganske imponerende vis holdt han den kørende med jazzstandarder i to fuldfede sæt, hvor han stort set kun hvilede stemmen, når musikerne gik solo - især pianisten Jacob Christoffersen tog nogle gevaldige udflugter, der gav koncerten et pift. Han har fra sine unge år beriget dansk jazz og har også været et værdsat medlem af Shu-Bi-Dua.

Do You Know What It Means To Miss New Orleans? kunne Kenny Washington af gode grunde synge lige fra hjertet og give en ny spændende drejning.

  Præget af soul
I første sæt fortolkede han autentisk og med meget nærvær standarder som filmstandarder som As Times Goes By (fra Casablanca) og Smile (fra Chaplin-filmen Moderne Tider) sammen med George Gershwins I Got Rhythm og Bill Whiters’ soul-blues-sang Ain’t No Sunshine så man tydeligt kunne høre, hvor Kenny Washington har sit ene ben plantet: I soul-sangen med den stærke følelsesmæssige udtryk og frodigt udstyrede melodier, hvor hver stavelse i en sang udsmykkes med op til flere toner.

  I andet sæt var indspark fra den akustiske rock med Sting-sangen Fragile og med Bee Gees’ popballade How Deep Is Your Love. Alt sammen med en veloplagt og swingende trio.

Kenny Washington og trioen er en aften værd, hvis deres turné gennem Damark kommer forbi dig.

Forrige anmeldelse
« New Fashioned med Tuva Semmings... «
Næste anmeldelse
» Danmarks Underholdningsorkester... »