Mest læste
[Prosaanmeldelse]

1 - Prosaanmeldelse
Ternet Ninja
2 - Prosaanmeldelse
Hvis det er
3 - Prosaanmeldelse
Kantslag
4 - Prosaanmeldelse
De hængte hunde
5 - Prosaanmeldelse
Dig og mig ved daggry
6 - Prosaanmeldelse
Gud taler ud
7 - Prosaanmeldelse
Effekten af Susan
8 - Prosaanmeldelse
De mørke mænd
9 - Prosaanmeldelse
Og bjergene gav genlyd
10 - Prosaanmeldelse
The vampire diaries – Mørkets brødre

Halve hjerter / B. Celeste / 354 sider
Falco. ISBN 9788775960880
Anmeldt 15/6 2024, 09:18 af Betina Christiansen

Hvordan skal man leve sit liv, hvis det snart er slut?


Hvordan skal man leve sit liv, hvis det snart er slut?

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Halve hjerter af B. Celeste er en smuk og sørgelig fortælling om at leve et ungdomsliv med usynlig sygdom. For hvad gør man, når man højst sandsynligt snart skal dø? Kan man overhovedet indgå i relationer med mennesker, når det i sidste ende vil ende med at såre dem endnu mere?

I Halve hjerter følger vi den 19-årige Emery Matterson. Hun voksede op med sin tvillingesøster Logan, sin mor og far. Alt emmede af almindelig familieidyl – lige indtil Logan bliver diagnosticeret med sygdommen Lupus. Familien gennemgår et svært forløb med sygdom, der splitter familien og ender med den værste slutning – sygdommen tager livet af Logan.

Det er nu 10 år siden, at Logan døde og det værst tænkelige er sket – Emery lider af samme sygdom som sin søster. Spørgsmålet er, om sygdommen også vil ende med at tage livet af Emery? Moren er i stor sorg og Emery flytter derfor ind hos sin far og hans nye familie. Her venter der Emery en helt ny tilværelse, der giver hende en form for normalitet i en unormal situation.

Emery bor nu sammen med sin far, hans kone Cam og hendes søn Kaiden. Kaiden er skolens sportsstjerne og derfor lå det langt fra i kortene, at Emery og Kaiden skulle ende med at blive gode venner. Kaiden får dog Emery til at føle sig set som et almindeligt menneske fremfor en sygdomsramt person. Barriererne bliver brudt ned, men desværre begynder Emerys sygdom at hale ind på hende. Var det en fejl at lukke andre ind i sit liv, når det vil såre dem så dybt, når hun højst sandsynligt snart dør?

Halve hjerter er en meget velskrevet bog, der tager et utroligt vigtigt tema op. Desværre er der mange, der lever med kroniske, men usynlige sygdomme. Det kan dog være svært at forstå, hvad det egentlig vil sige at leve sådan et liv. I Halve Hjerter får vi et indblik i lige netop dette. B. Celeste har skrevet en fængende fortælling om sygdom, kærlighed og sorg.

Jeg oplevede historien som yderst troværdig og det var derfor svært at lægge bogen fra mig, da jeg først var gået i gang.

Når man har læst hele bogen, løfter forfatteren desuden sløret for sin egen usynlige sygdom. Her blev det klart for mig, hvorfor B. Celeste formåede at drage mig så meget ind i fortællingen.

Hvis man er til sicklit, vil man helt sikkert synes om at læse Halve hjerter. Den giver stof til eftertanke og er samtidig en letlæselig bog, der kan få en til at forsvinde ind i en anden verden.


Forrige anmeldelse
« Ternet Ninja 3 «
Næste anmeldelse
» Fanasikæresten & Bundgarnet »


Flere prosaanmeldelser