Mest læste
[Prosaanmeldelse]

1 - Prosaanmeldelse
Ternet Ninja
2 - Prosaanmeldelse
Hvis det er
3 - Prosaanmeldelse
Kantslag
4 - Prosaanmeldelse
De hængte hunde
5 - Prosaanmeldelse
Dig og mig ved daggry
6 - Prosaanmeldelse
Gud taler ud
7 - Prosaanmeldelse
Effekten af Susan
8 - Prosaanmeldelse
De mørke mænd
9 - Prosaanmeldelse
Og bjergene gav genlyd
10 - Prosaanmeldelse
The vampire diaries – Mørkets brødre

Troskyldigheden selv / Lone Theils / 288 sider
Lindhardt og Ringhof. ISBN 9788727011370
Anmeldt 20/4 2023, 18:33 af Dorthe Rølmer Bille

Solidt krimihåndværk


Solidt krimihåndværk

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Hjemme hos mig er ferietid = krimitid og årets påskeferie blev brugt på at læse Troskyldigheden selv. af Lone Theils – den seneste roman i serien med journalist Nora Sand i hovedrollen.

En kvinde findes druknet i en swimmingpool. Kvindens mand mistænkes i første omgang for mord, men på grund af manglende beviser droppes sagen. Nora Sand begynder dog at grave i sagen og ret hurtigt står det klart, at intet er som det giver sig ud for at være.

Det er nemt at lade sig rive med, når Nora Sand går i gravermode. Hun er ustoppelig og enormt opfindsom når det gælder om at får kontakt til kilder, fotografer og andre kollegaer. Udover at være ret charmerende er hun (heldigvis) ret heldig, for uden en vis portion held ville plottet have lidt svært ved at hænge sammen. F.eks. når hun opdager ting politiet har overset og kommer i kontakt med personer, der hjertens gerne kommer med nye, nyttige oplysninger om sagen.

Jeg var dog ikke kommet mange sider ind i bogen, før jeg var helt opslugt. I takt med at persongalleriet udfoldes, bliver det mere og mere vanskeligt at vurdere hvad der er sandt og hvem man kan stole på. Forhold og motiver afsløres i takt med at Nora Sand stikker sin næse frem og spændingen bevares helt til de sidste sider.

Selve handlingen foregår ved den jyske vestkyst og i London og det er en fornøjelse at læse Lone Theils skildringer af natur, steder og ikke mindst af mad. Det er umuligt ikke at blive lidt småsulten, når der bliver bestilt eksklusive fiskeretter som skylles ned med kølig hvidvin eller også får man som læser straks lyst til at bestille et ophold på Hotel Ringkøbing.

På krimifronten er der ikke rigtig noget nyt under solen. Nora Sand er lidt en enspænder og journalist med stort ’J’. Hun er 110% dedikeret til sit arbejde og kæreste og familieliv kommer i anden række. Selv om man efterhånden er stødt på den slags hovedpersoner et utal af gange, så gør det ikke så meget. Det er nemt at fordybe sig i handlingen og da sidste side var læst, sad jeg tilbage og følte mig rigtig godt underholdt (og begyndte at glæde mig til næste krimi i serien). Troskyldigheden selv er hverken nyskabende eller banebrydende – men mindre kan også gøre det. Krimien er simpelthen godt håndværk. På intet tidspunkt flader spændingskurven ud og den ene side tager nemt den anden.

Troskyldigheden selv er sjette bog om journalisten Nora Sand og er du endnu ikke begyndt på serien, er det jo heldigt at foråret byder på en masse helligdage, som passende kan bruges på en god krimi eller to.


Forrige anmeldelse
« I en verden af dråber «
Næste anmeldelse
» Ærø Manifestet »


Flere prosaanmeldelser