Mest læste
[Prosaanmeldelse]

1 - Prosaanmeldelse
Ternet Ninja
2 - Prosaanmeldelse
Hvis det er
3 - Prosaanmeldelse
Kantslag
4 - Prosaanmeldelse
De hængte hunde
5 - Prosaanmeldelse
Dig og mig ved daggry
6 - Prosaanmeldelse
Gud taler ud
7 - Prosaanmeldelse
Effekten af Susan
8 - Prosaanmeldelse
De mørke mænd
9 - Prosaanmeldelse
Og bjergene gav genlyd
10 - Prosaanmeldelse
The vampire diaries – Mørkets brødre

Kult / Camilla Läckberg & Henrik Fexeus / 697 sider
People's Press. ISBN 9788772383088
Anmeldt 16/11 2022, 16:52 af Dorthe Rølmer Bille

Smukt samarbejde mellem krimiforfatter og mentalist


Smukt samarbejde mellem krimiforfatter og mentalist

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

En lille drengs forsvinden bliver startskuddet på den anden krimi af makkerparret Läckberg og Fexeus. I deres første krimi Box mødte man for første gang det noget umage makkerpar; efterforskeren Mina Dabiri og mentalisten Vincent Walther, der på trods af store udfordringer skulle vise sig at arbejde rigtig godt sammen.

Vi kender bl.a. Camilla Läckberg fra Fjällbacka-krimierne om Erica Falck og Patrick Hedström. I denne nye krimiserie samarbejder hun med Henrik Fexeus som både er mentalist, forfatter og TV-vært.

I opfølgeren Kult forsvinder en lille dreng fra sin børnehave. Det står hurtigt klart, at der er tale om en kidnapning, der på mange måder minder om en gammel sag. Mina er overbevist om, at det er oplagt at inddrage Vincent i efterforskningen selv om resten af hendes team ikke er begejstrede for idéen.

En flok farverige karakterer
Både Vincent og Mina er nogle ret specielle typer, hvilket får lov til at fylde meget i romanen og heldigvis for det. Selvfølgelig er det spændende at følge plotudviklingen, men det er mindst lige så interessant at følge hovedpersonerne og deres kollegaer.

Vincent er f.eks. gift med sin ekskones søster, hvilket giver nogle udfordringer (og måske er han og ekskonen heller ikke helt færdige med hinanden) og Mina med sin bakteriefobi og en datter, der ad omveje er på vej tilbage ind i hendes liv. For slet ikke at tale om Minas kollegaer, som på hver deres underlige og skæve måde bidrager til underholdningen. Af og til bliver persongalleriet måske en anelse karikeret, men det gør bestemt ikke læsningen kedelig.

Når det handler om børn
Som nævnt er udgangspunktet for romanen et barns forsvinden (og måske flere børn). Som altid når det handler om børn, bliver jeg lidt udfordret, for jeg kan ikke forestille mig noget værre end at miste et barn.

Til tider er stemningen også virkelig dyster og modbydelig, men karakterens indbyrdes relationer og private aktiviteter gør at stemningen lettes, så man som læser ikke kun bliver kørt rundt i død og ødelæggelse. Det dystre og væmmelige holdes meget godt i skak af kejtede politimænd og jaloux koner.

Lidt for langt ude
Selve handlingen i romanen, er efter min smag lidt for langt ude. Det begynder egentlig meget godt og langt hen ad vejen kan jeg godt gå med på præmissen. Hen mod slutningen synes jeg dog det kammer lidt for meget over. Der er efter min smag lidt for mange heldige/underlige sammentræf til at jeg helt køber det.

Men, men, men – Jeg var bestemt godt underholdt gennem stort set hele romanen og mon ikke også jeg læser den næste? Selvfølgelig gør jeg det. For er der noget Läckberg og Fexeus kan, så er det at underholde.

Jeg er nødt til at vide hvad der sker med Vincent og hans koner/ekskoner og hvad der sker i hans relation med Mina. For ikke at tale om Minas datter, der pludselig er dukket op og Minas kollega Ruben, som forsøger at gå fra scorekarl til familiemenneske.

Er du ved at skrive ønskeseddel til jul, kan du sagtens tilføje Kult til listen, men inden du kaster dig over Kult bør du lige læse Box først. Julen er lang, så mon ikke du når at læse begge inden hverdagen kalder igen.


Forrige anmeldelse
« Konge, dame, knægt «
Næste anmeldelse
» Den utilpassede »


Flere prosaanmeldelser