Mest læste
[Teateranmeldelse]

1 - Teateranmeldelse
Hedda Gabler
2 - Teateranmeldelse
De 3 musketerer
3 - Teateranmeldelse
Mord på Skackholm Slot
4 - Teateranmeldelse
Mens vi venter på Godot
5 - Teateranmeldelse
Frk. Julie
6 - Teateranmeldelse
Maskerade
7 - Teateranmeldelse
Den Lille Havfrue - The Musical
8 - Teateranmeldelse
Yahya Hassans digte
9 - Teateranmeldelse
Jeppe på Bjerget
10 - Teateranmeldelse
Vi elsker thaidamer

CCC - The House of Uhygge Glassalen, Tivoli
Anmeldt 20/11 2023, 08:24 af Jannie Leonhardt Andersen

“HURRAH” for 40 år med Crazy Christmas Cabaret


“HURRAH” for 40 år med Crazy Christmas Cabaret

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Har man aldrig oplevet en Crazy Christmas Cabaret (CCC) i Glassalen i Tivoli, så er årets forestilling sidste chance. London Toast Theatre har i de seneste 25 år underholdt flere tusinde glade publikummer med deres årlige skøre, skæve og i høj grad uimodståelige og elskelige Crazy Christmas Cabaret i den gamle sal i Tivoli. Men fra 2024 begynder der et nyt kapitel for CCC. Tivoli har nemlig valgt at opsige samarbejdet med London Toast Theatre for at satse på danske familieforestillinger. Derfor må CCC overlade deres stam-scene til Tinkas Juleeventyr - The Musical i 2024.

Traditioner er vigtige, og selvom rammerne forsvinder, skal der mere til at stoppe London Toast Theatre, som i år fejrer deres 40 års jubilæum med Crazy Christmas Cabaret. Det har været 40 år, hvor vi som publikum har været så priviligeret at tage del i denne fest, som Crazy Christmas Cabaret er.

Årets forestilling er en smule anderledes end vi garvede CCC-publikummer er vant til - og så alligevel ikke. Det satiriske og politiske perspektiv er der skruet lidt ned for i år, mens der er fuld skrue på slapstick-humoren.

I år bliver vi taget med til Loch Ness i Skotland, til The House of Urhart, hvor godsets ejer Dr. Jekyll (Kevin Kiernan-Molloy) i sit hemmelige laboratorium er ved at udvikle et serum kaldet for “Jekyll Juice”.

Det specielle ved Jekyll Juice er, at den består af blod fra en masse personer, som har udført grusomme ting. F.eks. en seriemorder ved navn Horrible Herbert. Dr. Jekyll er opsat på at vinde en Nobelpris. Derfor har han inviteret selveste Grev Dracula (David Bateson) og hans brud Necrophilia (Vivienne McKee) til at besøge The House of Urhart, så han kan tilføje noget af deres blod til hans Jekyll Juice.

The House of Urhart er dyrt i drift. Så Dr. Jekyll har været nødt til at leje dele af godset ud til Instagramdarlingen Gwyneth Honeypot (Katrine Falkenberg), der driver et Wellness Center.

Gwyneth Honeypot er kendt for sin hudplejeserie, kaldet for POO-HA products, der kan gøre enhver tænkelig kropsdel “camera ready”. Det er selvfølgelig et vink med en vognstang til virkelighedens Gwyneth Paltrow og hendes livstils-brand Goop.

Gwyneth har ansat sygeplejersken Dame Hyacinth Nutcracker (Andrew Jeffers) til at passe patienterne på hendes Wellness Center. Den amerikanske fitnessinstruktør Ben Goodbody er ansat til at få dem i form. Ben Goodbody er CCC-versionen af Ken fra Barbie-filmen, som havde premiere tidligere på året.

Persongalleriet er stort, og som sædvanligt udfylder skuespillerne flere roller. Det kræver nogle hurtige kostumeskift, og rekvisitterne flyver ind og ud af scenerne. Der er mange sjove øjeblikke, hvor man næsten ikke kan få vejret, og mavemusklerne bliver helt ømme.

Et blandt mange vanvittige, næsten Monty Pythonske-øjeblikke, er, når Horrible Herbert bliver kastebold mellem Grev Dracula og Necrophilia. Horrible Herbert er som en marionetdukke, der bliver ført af de to vampyrer, som hver især hiver i ham som to små børn, der kæmper om en dukke.

Kevin Kiernan-Molloy, som spiller Horrible Herbert, har skabt en ustyrlig morsom karakter. Det er imponerende, hvad han kan med både sin stemmeføring og sin kropslige komik. Det er svært at gengive. Det er noget, som må opleves.

Det er ikke kun Horrible Herbert, som virkelig giver publikum noget til nethinden. Ben Goodbody, CCCs helt egen Ken-dukke, er elskelig med hans amerikanske politiske korrekthed. For dem, som har set Barbie-filmen, bliver det virkelig ekstra underholdende. Sebastian Harris, der spiller Ben Goodbody, leverer en rablende morsom scene med nummeret I’m just Ben. Publikum var ved at trille ned af sæderne i salen af grin. Det er så godt tænkt af Vivienne McKee, som er instruktøren på showet.

Vi er i godt selskab i Glassalen denne aften. Showet er selvfølgelig også fyldt med alle de faste CCC-traditioner, såsom publikumsinvolvering i salen og på scenen. De fast tilbagevendende karaktertyper som Dr. Van Helsingør og Andrew Jeffers’ Dame er med.

Årets Crazy Christmas Cabaret giver publikum en uforglemmelig aften. Og man forlader salen med en smule vemodighed. For hvad nu? Hvad skal vi dog gøre af os selv til næste vinter? For det er jo ikke en rigtig jul uden London Toast Theatre og Crazy Christmas Cabaret i Tivoli - det svarer jo næsten til, at Disney’s Juleshow blev taget af sendefladen juleaften.

Forrige anmeldelse
« Jersey Boys «
Næste anmeldelse
» Som i himlen. »