Mest læste
[Teateranmeldelse]

1 - Teateranmeldelse
Hedda Gabler
2 - Teateranmeldelse
De 3 musketerer
3 - Teateranmeldelse
Mord på Skackholm Slot
4 - Teateranmeldelse
Mens vi venter på Godot
5 - Teateranmeldelse
Frk. Julie
6 - Teateranmeldelse
Maskerade
7 - Teateranmeldelse
Den Lille Havfrue - The Musical
8 - Teateranmeldelse
Yahya Hassans digte
9 - Teateranmeldelse
Jeppe på Bjerget
10 - Teateranmeldelse
Vi elsker thaidamer

Andens Verdenskrig Cafe Liva
Anmeldt 25/11 2018, 14:08 af Hans Christian Davidsen

Begavede fjollerier


Begavede fjollerier

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Det er fascinerende, hvad Jacob Morild og Karsten Jansfort kan slippe af sted med i julekabaretten Andens Verdenskrig: En mand, der er ude for at købe julegaver til sin kone lillejuleaftensdag, ender med at have sex med den svenske ekspeditrice på et bord i Magasin du Nord - og komme hjem til sin bedre halvdel med nogle halvlunke julegaver. To snalrede midaldrende herrer dingler på et par barstole. Mødte vi dem i virkeligheden, ville de være dumme at høre på. Her er de morsomme. Når den ene spørger i øst, svarer den anden i vest. Brækfornemmelserne lurer, når vi skal være vidne til forspiste danskere, der fylder sig med sprut og sul op til jul.

Faktisk er det temmelig fjoget, hvad vi bliver vidne til i Café Livas julesatire, men det bliver serveret superprofessionelt og bestemt ikke uden omtanke. Jacob Morild og Karsten Jansfort kommer med en stor sæk humor til os i julegave. De to har et særligt talent: De kan få selv den mest platte vittighed til at være morsom.

De to får selv ældre og pæne damer til at klukle af ytringer, som vi andre risikerede at få en eftersidning for at sige i skolen. Det skete i en veloplagt og opdateret udgave af deres julekabaret, som Café Liva har haft på programmet i flere år - med både nyt og gammelt på scenen.

Spot og spøg
Publikumfår serveret halvanden times begavet spot og spøg om de forspiste danskeres jul, hvor udtrykket “alt med måde” er en joke. “Hold kæft, hvor skal vi æde”, lyder kampråbet før og under julefrokosten. Men sørme ikke bagefter. Med til festen er også inviteret de to musikere Thomas Pakula og Morten Wedendahl, der disker op med morsomme og avancerede arrangementer.

Jacob Morild maltrakterer juleevangeliet med aktuel politisk satire over alternative flyrejser og den danske statsministers underbukser. Frelsens Hær synger noget, det ikke skal synge. Klassiske julesange og salmer bliver bestemt ikke ringere af nye og swingende arrangementer. Julemændene har inkontinens.

Elsk din næste med gummi
Josef forklarer teenager-Jesus, at han skal have gummimand på, når han elsker sin næste. For ja, alt er tilladt. De danske julefrokoster har allerede sørget for en nedre grænser, og så må det sandelig også være tilladt Jacob Morild og Karsten Jansfort at bidrage til festen.

De to er et herligt makkerpar, når de kappes om komikken i en god dansk tradition lagt af par som Dirch Passer og Kjeld Petersen eller Jørgen Ryg og Preben Kaas for den sags skyld. Det er bare sjovest, når de sjove ser ud til selv at have det sjovt.

Forrige anmeldelse
« Kat på et varmt bliktag «
Næste anmeldelse
» Fogg’s Off – Crazy Christma... »