Mest læste
[Sagprosaanmeldelse]

1 - Sagprosaanmeldelse
En morders bekendelser
2 - Sagprosaanmeldelse
Under tvang - minerydningen ved den jyske vestkyst 1945
3 - Sagprosaanmeldelse
De udvalgte – på flugt for livet
4 - Sagprosaanmeldelse
Kønsballade
5 - Sagprosaanmeldelse
Elevcentreret skoleledelse
6 - Sagprosaanmeldelse
Den store Storm P.-bog
7 - Sagprosaanmeldelse
Drengen der voksede op som hund
8 - Sagprosaanmeldelse
InterView – Introduktion til et håndværk
9 - Sagprosaanmeldelse
Fortrængt grusomhed – Danske SS-vagter 1941-45
10 - Sagprosaanmeldelse
Bourdieu for begyndere

Atlas over Bibelens fortællinger / Paul Lawrence / 175 sider
Hovedland. ISBN
Anmeldt 19/2 2009, 11:47 af Mie Poulsgaard Jørgensen

Illustreret Bibelhistorie


Illustreret Bibelhistorie

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Bibelen består af en samling på 66 bøger, der er opdelt i to sektioner af forskellig længde, som kaldes Det Gamle Testamente og Det Nye Testamente. Det Gamle Testamente hævder at være en optegnelse over Guds åbenbaring til sit folk Israel, og Det Nye Testamente er en optegnelse over Jesu liv og gerning og kirkens opkomst. Med dette Atlas ønsker forfatteren Paul Lawrence at illustrere bibelsk tid og fund derfra. Atlasset er illustreret med 97 specialtegnede kort, syv panorama-rekonstruktioner og 17 oversigtskort og mere end 150 fotografier af fund og andet fra bibelsk tid.

Atlasset er opsat kronologisk og strækker sig over to årtusinders historie fra Abraham (ca. 2000 f. Kr.) og til Åbenbaringsbogen, der er tilskrevet apostlen Johannes, som afslutter Det Nye Testamente omkring slutningen af det første århundrede e.Kr. Perspektivet udvides dog gennem bogens kapitler om det, der sker i Første Mosebog før Abraham. Det sker med oversigter over den samtidige udvikling i Mesopotamien og Egypten, og med gennemgangen af kristendommens udbredelse i de første tre århundreder efter nedskrivningen af den sidste bog i Det Nye Testamente. Endvidere suppleres de seneste historiske og arkæologiske teorier med bibelcitater. Dog begrænser forfatteren sig til det skrevne ord og tager ikke vitterlig stilling til nyere kritisk forskning, men går ud fra bibelhistorien, som den er fremlagt i Bibelen.

Paul Lawrence har valgt at lægge fokus på emner som Bibelens folkeslag og sprog, og datidens folk levendegøres hermed og giver et billede af, hvordan det var at leve i bibelsk tid. Dette er netop en styrke ved atlasset, idet man får sat billeder på ting og begivenheder, som man kun hører i kirken og til kristendomsundervisning. Med illustreringerne gøres bibelhistorien mere nutidig og håndgribelig, da den danner et overblik over profeternes og datidens folk og deres levemåde. Endvidere er der forklaringer på begivenheder, som stadig er dybt aktuelle, heriblandt kan nævnes nutidens Palæstinaproblem, og hvorfor israelerne opfatter Israel som deres lovede land, og hvornår israelerne blev forvist fra Israel.

Bogen skal dog ikke opfattes som hyggelæsning, men mere som et opslagsværk. Historierne er skrevet i en art punktform ellers stikordsform, og de er ikke sammensat som en egentlig bog, hvor der er en rød tråd igennem al stoffet. Bogen kan derfor anbefales til folk, der ønsker at studere den kristne religion, og arkæologiske fund der er knyttet dertil. Men ønsker man en sammenhængende bibelhistorie, er selve Bibelen (eller de kendte Bibler på hverdagsdansk) mere egnede.

Forrige anmeldelse
« Blandt kriminelle muslimer «
Næste anmeldelse
» På taget af dommedag »