Mest læste
[Koncertanmeldelse]

1 - Koncertanmeldelse
Sinne Eeg og Touché
2 - Koncertanmeldelse
Abild
3 - Koncertanmeldelse
MC Hansen Band
4 - Koncertanmeldelse
JazzKamikaze
5 - Koncertanmeldelse
Pligten Kalder
6 - Koncertanmeldelse
Helene Blum & Harald Haugaard med: Anna Lindblad, Petri Hakala, Antti Järvela og Sune Rahbek.
7 - Koncertanmeldelse
Veto
8 - Koncertanmeldelse
Eivør
9 - Koncertanmeldelse
Sinatra - En mand og hans musik
10 - Koncertanmeldelse
Folkeklubben

Folkeklubben
Kühlhaus, Flensborg 7/10-2017
Anmeldt 10/10 2017, 08:11 af Hans Christian Davidsen

Kæk poptrio


Kæk poptrio

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

- Tak til dem, der har bygget det her samfund op, så vi kan tage rundt og spille rockmusik. For det er sgu da ikke et ærligt arbejde at spille musik, er der flere, der siger til os - og det kan godt være, at de har ret. Men nu gør vi det så alligevel.

Folkeklubbens forsanger Kjartan Arngrim siger mange ting, som man godt ved, at han sikkert ikke selv mener - men som han ved, at andre mener. Ting bliver vendt på hovedet. Attituden er kæk uden at være for smart, og trioens sange er fyldt med moderne dansk poesi, som helt åbenlyst går rent ind hos publikum.

Og der kommer hurtigt gang i festen med en skøn blanding af sange fra poptrioens tre albummer. 

Siden Nye tider scorede en guldplade i 2013, er det fortsat med uformindsket styrke over Danmarksfilm til Slå flint!, der udkom sidste år. Albummets titel er tyvstjålet fra et digt af afdøde Klaus Rifbjerg, og der er udråbstegn bagved, for der tales i bydeform her. Kjartan Arngrim har en universitetsgrad i dansk og filosofi og har heldigvis ikke tabt naiviteten, når han tror på, at sange kan ændre verden.

En aura fra 1970erne
Mere end 600 koncerter har Folkeklubben spillet, siden trioen i 2011 blev dannet ved et tilfælde. Kjartan Arngrim sidder sammen med guitaristen Rasmus Dall og Rasmus Jusjong - der klarer beats med den ene hånd og keyboard med den anden - i tourbusser og på færger gennem hele Danmark det meste af året.

Det kan være svært at sige noget sikkert om, hvornår musikere rammer det punkt, som danskerne gerne vil rammes på. Men det er helt sikkert, at Folkeklubben med perler som Fedterøv og Byens kro træffer et Danmark, der er meget mere end store bagedyst, X-Faktor og oppustede debatter om smykkelov og burka. Ja, det er tydeligt for enhver, at Folkeklubben uden af lefle for provinsen tager det Danmark alvorligt, der ligger uden for hovedstaden.

Se bare på tourplanen for Det perfekte slag i efteråret 2017: Foderstoffen i Rudme, Vendelbohus, Hjallerup Musikforening og Brovst Sport- og Kulturcenter er nogle af de steder, hvor klubben giver koncert.

Uden sammenligning i øvrigt så er der noget Kim Larsen over Kjartan Arngrims intonation og frasering - og også måde at præsentere musikken på. 1970ernes hyggelige aura med Benny Holst og andre skæve typer spredes til et 2017-publikum med en musikstil, der dog er Folkeklubbens helt egen.

Cha-cha-cha og dub-beats
Sangen Vikaren handler om det, vi ifølge Kjartan Arngrim alle sammen er på et eller andet tidspunkt i vores liv: Stedfortræder i en eller anden forstand. Folkeklubben kommer med et kalejdoskop af musikalske udtryk - fra cha-cha-cha til dub-beats og veloplagt guitarspil. Uden backingtracks med beats eller baggrundsvokaler - blot med en cykel og store finerkasser på scenen, der gør det hele lidt vintage-agtigt.

Publikum er med fra åbningsnummeret Nye tider til ekstranumrene Blomsten og Vasen og radiohittet Fedterøv i et akustisk fint lydbillede. Med ligefremme poptekster med den slags hverdagsfilosofiske sange, som hører en god koncert til.

Forrige anmeldelse
« Denzal Sinclaire Quartet «
Næste anmeldelse
» Jan Lundgren-Harry Allen Group »