Mest læste
[Teateranmeldelse]

1 - Teateranmeldelse
Hedda Gabler
2 - Teateranmeldelse
De 3 musketerer
3 - Teateranmeldelse
Mord på Skackholm Slot
4 - Teateranmeldelse
Mens vi venter på Godot
5 - Teateranmeldelse
Frk. Julie
6 - Teateranmeldelse
Maskerade
7 - Teateranmeldelse
Den Lille Havfrue - The Musical
8 - Teateranmeldelse
Yahya Hassans digte
9 - Teateranmeldelse
Jeppe på Bjerget
10 - Teateranmeldelse
Vi elsker thaidamer

Disney on Ice Ballerup Super Arena
Anmeldt 23/1 2023, 16:11 af Jannie Leonhardt Andersen

Skal vi ikke lave en snemand?


Skal vi ikke lave en snemand?

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Der er langt mellem, at vi har glæden af at kunne opleve kunstformen is-show i Danmark, hvilket er en skam. Is-shows giver publikum mulighed for at se nogle af verdens bedste atleter inden for kunstskøjteløb, for mange, tidligere aktive kunstskøjteløbere vælger at fortsætte deres professionelle karriere som is-show-performere.

Disney on Ice er længe ventet tilbage i Danmark efter Covid. I år er det Ballerup Super Arena, der danner rammerne for, hvad der må siges at være et sandt nostalgi-trip for hele familien.

Det er et stort ensemble af internationale is-dansere, der transformerer sig til en perlerække af de mest elskede karakterer fra Disneys enorme animations-bagkatalog. Årets show bærer titlen Dream Big. Det er bygget op af små sekvenser fra ægte “power moments” fra følgende animationsfilm: Aladdin, Askepot, Den lille havfrue, Skønheden og udyret, Tornerose, Vaiana, To på flugt, Coco - og selvfølgelig Frozen.

Dream Big begynder med, at Klokkeblomst skøjter langs isen, mens hun efterlader et spor af tryllestøv og byder publikum velkommen. Vores værter, Mickey Mouse og Minnie Mouse, kommer ind for at introducere hver historie.

Den første historie er med Aladdin og prinsesse Jasmin, og historien snurrer i piruetter perfekt videre til Rapunzel og Flint fra To på flugt. Is-danserne hvirvler rundt i svimlende formationer, mens byger af snefnug og smukke bobler daler fra loftet, og blinkende eventyr-lys fortryller selv den mindste Gnavpot.

Det hele er i konstant bevægelse gennem en flydende historiefortælling, akkompagneret af Disneys medrivende musik. Det er imponerende at se is-danserne mestre hop, piruetter og fodarbejde samtidigt med de formår at indleve sig i de elskelige karakterer med kunstnerisk og musikalsk professionalisme.

Der var to parløb, som virkelig skilte sig ud i showet med kompleks koreografi, udført med en uovertruffen elegance. Askepot ankommer med stil i sin karret, iført sin specialdesignede balkjole og glimmerbesatte skøjter. Her bliver hun modtaget af sin Prins, der byder hende op til en uforglemmelig vals. Det ses tydeligt, at de to is-dansere i rollerne er blandt de bedste i hele ensemblet. Men det bliver dog overgået af genfortællingen af det ikoniske øjeblik, hvor Flint tager Rapunzel med og ser lanternerne blive tændt. Det var et ægte “magic moment”, hvor der blev demonstreret is-dans i verdensklasse.

Dream Big kulminerer med Frozen, hvor der gives plads til et rigtig “feel good moment” med gensynet med den sommerelskende snemand Olaf med hang til varme kram. Det får arenaen til at ønske, at de alle kunne være med til at bygge ’bare så'n en lillebitte snemand’.

Forrige anmeldelse
« Cirkus Jul «
Næste anmeldelse
» De tre Musketerer »