Mest læste
[Teateranmeldelse]

1 - Teateranmeldelse
Hedda Gabler
2 - Teateranmeldelse
De 3 musketerer
3 - Teateranmeldelse
Mord på Skackholm Slot
4 - Teateranmeldelse
Mens vi venter på Godot
5 - Teateranmeldelse
Frk. Julie
6 - Teateranmeldelse
Maskerade
7 - Teateranmeldelse
Den Lille Havfrue - The Musical
8 - Teateranmeldelse
Yahya Hassans digte
9 - Teateranmeldelse
Jeppe på Bjerget
10 - Teateranmeldelse
Vi elsker thaidamer

Viva Las Vegas Randers teater
Anmeldt 18/3 2022, 07:55 af Hans Christian Davidsen

Hverdagens mennesker i kontrast til idolet


Hverdagens mennesker i kontrast til idolet

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Kontrasten mellem dem, der har tjek på tilværelsen, og dem, der ikke har, kan der altid komme god komik ud af. Især når personer, der er de rene amatører, gør som om, de er professionelle. På et eller andet tidspunkt krakelerer facaden. I komedien kan det ikke blot være hylende morsomt. Man ender såmænd ofte med at få lidt ondt af typen, der er stor i kæften, men i virkeligheden er en sørgelig skikkelse.

Sådan en type er H.P., der er indehaver af det lille pladeselskab Las Vegas Records. Han puster sig op, men med ét fiser al luften ud ballonen.

H.P. fører vigtige telefonsamtaler, men kun med kreditorer, ikke med kunder. For der er ingen. Og når der er personalemøde, handler det alene om, at banken er ved at trække stikket.

Det er alt sammen lidt forudsigelige trivialiteter, der dog bliver hylende morsomme, når de krydres med lidt musik af Elvis. At se og høre hverdagsmennesker - en indeklemt nørd, en kvindelig bogholderiassistent, der ikke har opfundet den dybe tallerken, og så denne H.P., chefen der mest har det i munden - springe ud som seje fortolkere af Elvis-sange, er bare bundsolid underholdning.

Vendt på hovedet Randers teater er på danmarksturne med den livgivende forestilling Viva Las Vegas. Titlen er hentet fra en film, som Elvis Presley spillede hovedrollen i: En racerkører forelsker sig sig i en lækker svømmelærerinde, der bor på hans hotel i Las Vegas.

I teaterforestillingen her er det hele vendt på hovedet: Den generte nørd Henning er hemmeligt forelsket i den frodige og alt andet end stille kvinde fra bogholderiet, Tina. Han spilles og synges af Daniel Bevensee, hun af Lone Rødbroe, der i grænselandet er kendt for sine sæsoner i Sønderborg Sommer Revy. Og H.P., han varetages af Kim Leprévost, der har creme i det tilbagestrøgne hår, et par fuldfede Elvis-bakkenbarter og i øvrigt synger godt. Leprévost har en dyb og tilpas hæs stemme til, at vi gider at høre ham fortolke Elvis-hits.

Pladeselskabet er omdrejningspunkt for handlingen, og det er ved at gå konkurs. “A little less conversation, a little more action, please”, synger chefen H.P. men det forholder sig lige præcis omvendt for alle stykkets tre figurer, der akkompagneres af den veloplagte musiker Thomas Pakula - i øvrigt også kendt fra Sønderborg Sommer Revy. Sangene passer de fleste steder til handlingen.

If I Can Dream synger den rapkæftede kontordame alias Lone Rødbroe, da hun drømmer om at ligge under en palme på Maldiverne.  Den sjove og særdeles underholdende cabaret går rent ind hos publikum.

Forrige anmeldelse
« Den evige ild «
Næste anmeldelse
» Into the Woods »