Mest læste
[Sagprosaanmeldelse]

1 - Sagprosaanmeldelse
En morders bekendelser
2 - Sagprosaanmeldelse
Under tvang - minerydningen ved den jyske vestkyst 1945
3 - Sagprosaanmeldelse
De udvalgte – på flugt for livet
4 - Sagprosaanmeldelse
Kønsballade
5 - Sagprosaanmeldelse
Elevcentreret skoleledelse
6 - Sagprosaanmeldelse
Den store Storm P.-bog
7 - Sagprosaanmeldelse
Drengen der voksede op som hund
8 - Sagprosaanmeldelse
InterView – Introduktion til et håndværk
9 - Sagprosaanmeldelse
Fortrængt grusomhed – Danske SS-vagter 1941-45
10 - Sagprosaanmeldelse
Bourdieu for begyndere

Ind i skovens stille ro / Ulla Conrad / 158 sider
Hovedland. ISBN 9788770708753
Anmeldt 17/6 2024, 08:13 af Hans Christian Davidsen

Et mix af håndbog, naturbeskrivelse og poesi


Et mix af håndbog, naturbeskrivelse og poesi

« Tilbage venstrestil icon lige marginer icon - icon + icon print icon

Cover

Forfatteren, grafikeren og hauki-digteren Ulla Conrad har udsendt en række vandrebøger om blandt andet Marskstien og Gendarmstien i Sønderjylland samt Nordkyststien på Nordsjælland.

Denne bog skulle også have været en vandrebog, men Ulla Conrad brækkede sin fod og var i lang tid helt ude af stand til at vandre. I stedet for måtte hun nøjes med at opholde sig i skoven, og fik her øjnene op for det, som japanerne kalder for ´skovbadning´.

Det er en natur-terapiform, som blandt andet kan bruges til forebyggelse af stress. Det drejer sig ikke om, at du eller jeg skal hoppe i den nærmeste skovsø, men om at vi skal bade i de sanseindtryk, vi kan hente i skoven. For eksempel ved at lægge os ned på skovbunden, lukke øjnene og slukke for mobiltelefonen.

I bogen Ind i skovens stille ro (der i format ikke er større end en lille notesbog) tager Ulla Conrad læseren med ind i skoven via egne fotos, stregtegninger og tekster.

Hun giver læseren en introduktion til begreberne zen-meditation, mindfulness og shinrin-youku, giver en brugervejledning til skovbadning, forslag til øvelser og går særligt i dybden med nåletræerne, der overlever på en anden måde end de stedsegrønne træer, nemlig ved at belægge nålene med vokslag, som formindsker fordampningen og beskytter træet mod kulden i vinterhalvåret.

De æteriske olier, som nåletræerne udskiller, skal ifølge en doktor Qing fra Nippon medicinske skole i Japan have en afslappende virkning på mennesker og sænke kroppens stressniveau og sørme også blodsukker. Ulla Conrad henviser en del gange til ´forsking´ i sin bog uden at blive konkret. Denne argumentation vil læsere med en videnskabelig tilgang muligvis være noget forbeholden overfor.

Hovedparten af bogen er fyldt med Ulla Conrads meget personlige betragtninger og noter fra hendes skovture, hvor hun på forunderlig måde får rigtig meget ud af lidt og ser en masse, som vi andre sikkert ville overse.

Bogen er en interessant blanding af naturbeskrivelser, meget poetiske tekster samt et stille fremstød for velvære- og sundhed-tankegang. Bogen er fuld af gode tips - især for alle os nybegyndere i disciplinen skovbadning.

Forrige anmeldelse
« Who wrote this? How AI and the ... «
Næste anmeldelse
» Blotlagt – Krop, sex og vold ... »